Csokis, vaníliás Pathé kifli: a tészta fantasztikusan omlós
A klasszikus teasütemény, a formás, omlós Pathé kifli végeit csábító csokoládé ízesíti.

pathe-kifli
Ez is érdekelhet

Tavaszi nagytakarítás kényelmesen (x)

Könyvajánló – Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények (x)

Ünnepeld te is a víz világnapját Budapest legjobb fürdőjében! (x)

Budapest egyedülálló szabadtéri családi játszóparkja újra megnyitja kapuit! (x)

beauty and style

A legszebb magas sarkú cipők tavaszra: nem lehet tovább fokozni a nőiességüket »

3 egyszerű tornagyakorlat alhasi zsírpárnák ellen: már 7 nap után érezhető a változás »

Friss, ragyogó arcbőr, futás után: 5 tuti arcápolási tipp, ha szabad levegőn sportolsz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A különféle formájú Pathé kifli nem véletlenül található meg még mindig a legtöbb cukrászdában. Hihetetlenül finom, kávé, tea mellé jobbat nem is kívánhatnál. Ha nem próbáltad, el sem hiszed, hogy milyen egyszerű elkészíteni. A sok vajtól nagyon omlós lesz. Ha szeretnéd, a kifliket össze is ragaszthatod. Legközelebb pedig kipróbálhatod kakaóval vagy kókusszal megbolondítva. 

Pathé kifli

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 30 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg étcsoki
  • 3 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom
  • 2 teáskanál étolaj
Recept idők

Elkészítés:

 A vajat rakd egy tálba, add hozzá a cukrot, és habosítsd gépi habverővel. Egyenként dolgozd hozzá a tojásokat, majd tedd hozzá a vaníliát és a citrom reszelt héját. Végül forgasd hozzá fakanállal a lisztet. 

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. A sima tésztát töltsd át csillagcsöves nyomózsákba, és nyomj a masszából különféle formákat. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 7-10 perc alatt. Vigyázz, mert a tészta gyorsan pirul! Amint elkezd barnulni, vedd ki a sütőből. Az étcsokit olvaszd fel, rakd hozzá az olajat, hogy szép fényes legyen, és mártsd bele a sütiket. 

Ha még van hely a sütisdobozban, készíts egy jó adag csokis kekszet is. 30 perc, és kész!

Ezt is szeretjük