Egyszerű parmezános, padlizsános spagetti: ízletes ebéd 25 perc alatt
A parmezános spagetti könnyű fogás, ami mindennel együtt fél órán belül elkészül.

padlizsanos-spagetti
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A mediterrán konyha nagy kedvence a padlizsán, ami krémként, hússal is kiváló, sőt érdemes vele feldobni a tésztákat is. A spagettifőzés pofonegyszerű, ám a tökéletes állagot nem mindig könnyű eltalálni. Fontos, hogy bő vízben főzd ki a tésztát, a fél kiló spagettihez körülbelül három liter víz kell. Fontos, hogy a tészta kényelmesen elférjen az edényben, és könnyen keverhető legyen. A jó minőségű tésztákat nem kell leöblíteni. 

Parmezános, padlizsános spagetti

Hozzávalók:

  • 25 dkg spagetti
  • 10 dkg parmezán
  • 1 db padlizsán
  • 1 db paprika
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 ág kakukkfű
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy fazékban kezdj vizet forralni, majd amikor lobog, rakd bele a tésztát, és dobj hozzá sót. Főzd körülbelül nyolc percig, majd szűrd le, és csepegtesd le. Akkor az igazi, ha fogkemény állagú, tehát már nem roppan, de még nem is nagyon puha. 

A vöröshagymát hámozd meg, és aprítsd fel, távolítsd el a padlizsán héját is, és a paprikával együtt vágd kisebb darabokra. Kevés olajon dinszteld meg, majd dobd rá a padlizsánt, és fedő alatt párold 10 percig. Forgasd hozzá a spagettit, ízesítsd sóval, borssal, kakukkfűvel, süsd össze egy-két perc alatt, majd szórd meg reszelt parmezánnal. 
A padlizsános tésztát paradicsomszósszal is kínálhatod, így hamisítatlan mediterrán étel kerül a tányérra. 

Ezt is szeretjük