Ropogós, parmezános cukkinifalatok: fokhagymás, tejfölös mártogatóssal
A parmezános bundába forgatott cukkinifalatok elkészítése pofonegyszerű, a ropogtatásukat pedig nem lehet abbahagyni. Fokhagymás, tejfölös mártogatóssal az igazi.

parmezanos cukkinifalatok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A parmezános cukkinikorongok tökéletesek vendégváró fogásnak vagy akár nassolnivalónak is filmnézés közben. Sütőben sülnek, így felesleges zsiradékot sem szívnak magukba. Remekül megy hozzájuk a fokhagymás, tejfölös mártogatós.

Parmezános cukkinifalatok tejfölös mártogatóssal

Hozzávalók:

A parmezános cukkinihez

  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 2 közepes cukkini
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • bors

A mártogatóshoz

  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál majonéz
  • 1 mokkáskanál fokhagymapor
  • citromlé pár csepp
  • frissen őrölt tarka bors
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A cukkiniket mosd meg, töröld szárazra, vágj belőlük fél centi vastag karikákat, és szórj mindkét oldalukra sót és borsot. Egy tálban verd fel villával a tojást, egy másikban pedig keverd össze a zsemlemorzsát a reszelt parmezánnal. A cukkinikorongokat mártsd bele először a felvert tojásba, utána a sajtos morzsába, és helyezd el egymás mellett sütőpapírral kibélelt tepsiben. A tetejüket locsold meg olívaolajjal, és süsd addig, amíg a bunda megpirul, a zöldség pedig omlósra sül.

Közben állítsd össze a mártogatóst. A tejfölt keverd össze a majonézzel, a fokhagymaporral, a citromlével, a sóval és a borssal. Alaposan vegyítsd el, és tedd fogyasztásig a hűtőbe. A cukkinit ebbe a szószba mártogathatod, vagy akár a tányérokon az adagok tetejére is halmozhatod.

Isteni finom főételt is készíthetsz ebből a zöldségből - a cukkinipogácsa alakbarát, egészséges, húsmentes ebéd vagy vacsora.

Ezt is szeretjük