Ropogós, parmezános cukkinifalatok: fokhagymás, tejfölös mártogatóssal
A parmezános bundába forgatott cukkinifalatok elkészítése pofonegyszerű, a ropogtatásukat pedig nem lehet abbahagyni. Fokhagymás, tejfölös mártogatóssal az igazi.
![Parmezános cukkinifalatok tejfölös mártogatóssal](https://kep.index.hu/1/0/4033/40336/403361/40336109_fa6cbde02844eb575f8ac72be898d9f9_wm.jpg)
A parmezános cukkinikorongok tökéletesek vendégváró fogásnak vagy akár nassolnivalónak is filmnézés közben. Sütőben sülnek, így felesleges zsiradékot sem szívnak magukba. Remekül megy hozzájuk a fokhagymás, tejfölös mártogatós.
Parmezános cukkinifalatok tejfölös mártogatóssal
Hozzávalók
A parmezános cukkinihez
- 5 dkg reszelt parmezán
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 2 közepes cukkini
- 1 tojás
- 2 evőkanál olívaolaj
- só
- bors
A mártogatóshoz
- 1 dl tejföl
- 1 evőkanál majonéz
- 1 mokkáskanál fokhagymapor
- citromlé pár csepp
- só
- frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A cukkiniket mosd meg, töröld szárazra, vágj belőlük fél centi vastag karikákat, és szórj mindkét oldalukra sót és borsot. Egy tálban verd fel villával a tojást, egy másikban pedig keverd össze a zsemlemorzsát a reszelt parmezánnal. A cukkinikorongokat mártsd bele először a felvert tojásba, utána a sajtos morzsába, és helyezd el egymás mellett sütőpapírral kibélelt tepsiben. A tetejüket locsold meg olívaolajjal, és süsd addig, amíg a bunda megpirul, a zöldség pedig omlósra sül.
Közben állítsd össze a mártogatóst. A tejfölt keverd össze a majonézzel, a fokhagymaporral, a citromlével, a sóval és a borssal. Alaposan vegyítsd el, és tedd fogyasztásig a hűtőbe. A cukkinit ebbe a szószba mártogathatod, vagy akár a tányérokon az adagok tetejére is halmozhatod.
Isteni finom főételt is készíthetsz ebből a zöldségből - a cukkinipogácsa alakbarát, egészséges, húsmentes ebéd vagy vacsora.
- parmezán
- cukkini
- mártogatós
- cukkini chips
- fokhagymapor
- tejfölös mártogatós
- cukkini parmezános bundában
- fokhagymás-tejfölös mártogatós
- Recept
Még több recept