Ropogós, parmezános bundában sült cukkini - Így az olajszagot is megúszod

Könnyű és finom: bőséges olaj helyett süsd tepsiben a fűszeres, parmezános cukkinit!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A cukkini igazi szuperzöldség, alig van benne kalória. Így még ránthatod is, igaz, kicsit másként, mint eddig. A zsemlemorzsához keverj parmezánt, majd told a sütőbe. Így is jó ropogós lesz. Joghurtos mártogatóssal, tartármártással kiváló nass vagy akár köret is lehet. 

parmezanos-cukkini-receptje

Parmezános bundában sült cukkini

Hozzávalók

  • 2 db cukkini közepes
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg parmezán
  • 2 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit mosd meg, a végeket vágd le, nem szükséges meghámozni. Szeld egyforma nagyságú, hosszúságú darabokra, és sózd be. Rakd egy tálba a lisztet, egy másik edényben verd fel a tojást, a harmadikba pedig a zsemlemorzsa és a reszelt sajt keveréke kerül.
 

Panírozd be a cukkinihasábokat, majd a felesleget rázd le. Rendezd a szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg kevés olajjal, és 200 fokos sütőben süsd meg körülbelül 20-25 perc alatt. Közben egyszer fordítsd át a cukkinit. Ha belül puha, kívül aranybarna, vedd ki a sütőből.

parmezanos-cukkini

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük