Fűszeres paradicsomos krumpli
Sokkal jobb, mint a menzán volt
Ha régen a könyöködön jött ki, ezt a paradicsomos krumplit akkor is szívesen megeszed.

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Gyönyörű esküvői ruhák, amiket a nyüzsgő nagyváros ihletett: a Daalarna modern hercegnőknek tervezett »

Így nem lesz unalmas a fekete és fehér kombinációja: stílusos szetteket mutatunk »

Nem sokat bíznak a képzeletre a 80-as évek legdögösebb ruhafazonjai: Emily Ratajkowski sportot űz a villantásból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Szereted a paradicsomos ételeket? És a krumplit? A nagy kedvencek együtt még jobban érvényesülnek. A paradicsomos krumpli már az iskola menzáján is népszerű volt. Ha te főzöd, még pikánsabbá teheted néhány fűszerrel, csak kövesd Kard Éva receptjét.

Paradicsomos krumpli

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg krumpli
  • 1 üveg sűrített paradicsom
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 szál zellerzöld
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 babérlevél
  • 1 vöröshagyma
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 mokkáskanál só
  • cukor
  • víz
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, és vékonyan karikázd fel, majd önts hozzá annyi vizet, hogy jól ellepje. Ezután add hozzá a sűrített paradicsomot, a sót, ízlés szerint a cukrot, az őrölt köményt, az apróra vágott vöröshagymát, a babérlevelet és az összekötött zellerzöldet. Forrald fel, és a lángot mérsékelve főzd puhára a krumplit körülbelül 15-20 perc alatt, majd vedd ki belőle a zellerzöldet. Közben kóstold meg, ha szükséges, még ízesítsd egy kevés cukorral.

Az olajat hevítsd fel, add hozzá a lisztet, és állandóan kevergetve készíts zsemleszínű rántást. Ezután vedd le a tűzről, és dobd hozzá a pirospaprikát. Ha langyosra hűl, dolgozd simára egy kevés vízzel, és öntsd a forrásban lévő krumplihoz. Óvatosan kevergetve addig főzd, amíg kellően besűrűsödik. Tálalás előtt hagyd egy kicsit hűlni, majd ízlés szerinti feltéttel kínáld.

Ezt is szeretjük