30 perces paradicsomos-sajtos masnitészta
Színesítsd a főzést paradicsomos-sajtos masnitésztával!
A masnitészta olyan jól mutat a tányéron, hogy annak is megjön a kedve az evéshez, aki nem éhes. A paradicsomot akár lével is helyettesítheted, akkor még gyorsabban végzel. A színes fogás egyszerű, gyorsan elkészíthető, az ízét pedig nem tudod elfelejteni.

Paradicsomos-sajtos masnitészta
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg masnitészta
- 15 dkg sajt
- 5 paradicsom
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 teáskanál oreganó
- 1 teáskanál kakukkfű
- só
- bors
Elkészítés:
A hagymát pucold meg és kockázd fel, majd kevés olajon fonnyaszd meg. Add hozzá a kis darabokra vágott paradicsomot, és főzd 15-20 percig. Ha nem szereted a héját, akkor a felkockázás előtt dobd bele pár másodpercre a paradicsomokat forró vízbe, és ezután könnyen lehúzhatod. Amikor már szószos jellegű, rakd hozzá a fűszereket, és turmixold össze a még egyben maradt paradicsomdarabokat.
Közben a tésztát bő, sós vízben főzd roppanósra 10-12 perc alatt. Ha kész, szűrd le, csepegtesd le. Amint a paradicsomszósz elkészül, szedd rá a tésztát, forgasd bele, majd reszelt sajttal, esetleg bazsalikomlevéllel tálald. A legjobban a parmezán illik hozzá.
