Így készül az olaszok rakott padlizsánja: mozzarellával, paradicsomszószban sütve
A paradicsomszószban sült, kétféle sajttal készült padlizsán színes, ízes fogás, amit mindenki örömmel kóstol meg.

paradicsomos-rakott-padlizsan
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A melanzane alla parmigiana isteni rakott étel mediterrán stílusban, hús nélkül. Nincs szezonalitása, hisz minden évszakban könnyen hozzájuthatsz a fő hozzávalókhoz. A padlizsán csak úgy szívja magába a csodás ízeket. Igazán ínyenccé a kétféle sajttól válik. A padlizsán héját is meghagyhatod, és akár grillen is megsütheted. 

Paradicsomos rakott padlizsán

Hozzávalók:

  • 4 db padlizsán
  • 15 dkg mozzarella
  • 10 dkg parmezán
  • 5 dl passzírozott paradicsom
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ág bazsalikom
  • 1 db vöröshagyma
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánokat mosd meg, szeleteld fel, és sózd be. Tedd félre egy órára. Közben készítsd el az egyszerű paradicsomszószt. A vöröshagymát vágd apróra, és kevés olívaolajon dinszteld meg. Add hozzá a passzírozott paradicsomot, a zúzott fokhagymát, a bazsalikomot, majd szórd meg sóval, borssal, és kis lángon főzd 10-15 percig. 
A padlizsánt öblítsd le, és törölgesd szárazra. Szórd meg kevés liszttel, és forró olajban pirítsd meg a szeletek mindkét oldalát. A tepsi alját kend ki paradicsomszósszal. Rakj le egy réteg padlizsánt, önts rá szószt, tégy rá mozzarellaszeleteket és reszelt parmezánt. Rétegezd tovább a hozzávalókat, a tetejére szórd a maradék sajtot. Fedd le fóliával, és süsd 180 fokon 20 percig. Ezt követően távolítsd el a fóliát, és süsd még 20 percig, amíg a sajt szép aranybarna nem lesz. 
Ha szereted a padlizsánt, akkor ne hagyd ki ezt az összeállítást, válogass recepteket az egyszerű krémtől a főfogásig!

Ezt is szeretjük