A legfinomabb paradicsomos-padlizsános tészta, avagy a pasta alla Norma eredeti receptje
A pasta alla Norma a szicíliaiak kedvenc tésztája. Nagyon egyszerű elkészíteni.

A legfinomabb paradicsomos-padlizsános tészta, avagy a pasta alla Norma eredeti receptje
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha szereted az olasz tésztákat, a pasta alla Normát kár lenne kihagyni. Gyorsan összedobhatod, és a legfinomabb padlizsános, paradicsomos tésztával igazi olasz hangulatot varázsolhatsz a konyhádba. Spagettivel, pennével is tökéletes. A szicíliaiak sós, érlelt ricottát szórnak a tetejére, de helyettesítheted pecorino sajttal vagy mozzarellával is. Kevés chili is illik hozzá.

Paradicsomos-padlizsános tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg tészta
  • 40 dkg konzerv hámozott, darabolt paradicsom
  • 10 dkg sós ricotta vagy pecorino sajt
  • 2 db padlizsán
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 ág bazsalikom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánt öblítsd le, vágd kockákra, és sózd be. Hagyd állni fél óráig, amíg levet ereszt. A tésztát főzd fogkeményre bő, sós vízben körülbelül tíz perc alatt. A szószhoz az olívaolajat öntsd egy serpenyőbe, majd rakd hozzá az aprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Mehet hozzá a darabolt paradicsom, a padlizsán, és ízesítsd sóval, borssal, esetleg kevés cukrot is dobhatsz hozzá. Főzd össze 15 perc alatt. Forgasd hozzá a tésztát, a tetejére pedig szórj bazsalikomlevelet és ricottát.

Ezt is szeretjük