Zamatos, paradicsomos, padlizsános krém: ez nem olyan, mint amilyet szoktál készíteni
Ezt a padlizsánkrémet ki kell próbálnod! Tele van csodás ízekkel, friss, zamatos zöldségekkel.
Ha a padlizsánkrémet különlegessé tennéd, készítsd el ezt a változatot! Igazi diétás finomság, amit mártogatósként is kínálhatsz, kenyérre kenve pedig kitűnő reggeli. Ezt a krémet leginkább a Balkánon készítik, és padlizsánkaviárnak is nevezik, mert magja a kaviárhoz hasonló.
Paradicsomos, padlizsános krém
Hozzávalók
- 2 db padlizsán
- 1 db paradicsom
- 1 db lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 ág rozmaring
- 0.5 csokor petrezselyem
- 1 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál só
- 1 mokkáskanál bors
Elkészítés:
A padlizsánt vágd ketté, dörzsöld be olívaolajjal, és rakj rá rozmaringágat. Süsd meg 200 fokon körülbelül 35-40 perc alatt. A sütőből kivéve öblítsd le hideg vízzel, majd húzd le a héját, és kapard ki a belsejét.
Hevíts kevés olívaolajat, rakd hozzá az aprított hagymát és a kis darabokra vágott paradicsomot. Párold két-három percig, majd dobd hozzá a padlizsán belsejét. Ízesítsd sóval, borssal, zúzott fokhagymával, citromlével, forgasd össze a tűzön, majd húzd le. Villával törd össze, ha túl sűrű, önts hozzá olívaolajat. Várd meg, míg kihűl, szórd meg petrezselyemmel, és már tálalhatod is. A maradékot tedd jól zárható tálba vagy üvegbe.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció