Paradicsomos, mozzarellás tészta: isteni ebéd 20 perc alatt
A könnyed paradicsomos-mozzarellás tésztával mediterrán életérzést csempészhetsz a hétköznapokba.
Paradicsom, mozzarella, némi bazsalikom, máris kész az olaszok nagy kedvence, a caprese. Ez lehet akár isteni előétel vagy könnyű vacsora is. Tésztával összekeverve pedig igazán laktató fogássá teheted. Üde öntettel leborítva még ízletesebb lesz a végeredmény. Ez a tészta hidegen is finom.
Paradicsomos, mozzarellás tészta
Hozzávalók
A tésztához
- 40 dkg tészta
- 20 dkg mozzarella
- 20 dkg koktélparadicsom
- 1 ág bazsalikom
- 0.5 db lila hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- olaj
Az öntethez
- 0.5 dl olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 csepp citromlé
- bors
Elkészítés:
Egy nagy fazékban tegyél fel vizet főni, majd amikor elkezd lobogni, rakd hozzá a tésztát. Adj hozzá kevés olajat, sót, és főzd a tésztát a csomagoláson található ideig. Szűrd le, és csepegtesd le.
Az olajat hevítsd fel, rakd hozzá a zúzott fokhagymát, majd amikor elkezd színesedni, forgasd hozzá a tésztát. Süsd kevergetve egy-két percig, majd rakd hozzá a megmosott, lecsepegtetett koktélparadicsomot, a mozzarellagolyókat vagy szeletelt mozzarellát. Ízesítsd sóval, szeletelt lila hagymával és bazsalikommal. Végül keverd össze az olívaolajat, a citromot és a zúzott fokhagymát, majd öntsd le vele a tésztát.
Ha szeretnéd úgy készíteni a capresét, mint az olaszok, akkor mutatunk néhány trükköt!
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció