Paradicsomos, kolbászos tészta parmezánnal: laktató fogás 30 perc alatt
Ha a paradicsomos tésztát feldobnád valamivel, a kolbásztól és a parmezántól tartalmasabb, ízletesebb lesz.

kolbaszos-paradicsomos-teszta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem a szokásos tészta, mégsem kell túlbonyolítani a főzést. A paradicsomos spagettit a kolbász és a bab feldobja, a bazsalikom üdévé teszi. Erre még a férfiak sem mondják azt, hogy nem laktató. Ha teheted, durumtésztából készítsd, mert hosszabb időre eltelít, közben pedig energiát ad. A spagetti mellett a penne is tökéletes alap. 

Paradicsomos, kolbászos tészta

Hozzávalók:

  • 40 dkg spagetti
  • 40 dkg hámozottparadicsom-konzerv
  • 5 dkg parmezán
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 szál sütni való kolbász
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 ág bazsalikom
  • 1 kis doboz babkonzerv
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy fazékban kezdj vizet forralni. Amikor lobog, dobd bele a tésztát, adj hozzá sót, és főzd a csomagoláson található ideig. Szűrd le, és csepegtesd le.

Közben egy lábosban hevíts kevés olajat, rakd bele a felkarikázott kolbászt, és pirítsd meg. Szedd ki, majd a visszamaradt zsiradékon dinszteld meg az apróra vágott hagymát, és öntsd hozzá a hámozott paradicsomot. Fűszerezd sóval, borssal, és főzd 10 percig. A vége felé tedd hozzá a babot is. Forgasd bele a tésztát, majd tedd rá a kolbászt, a bazsalikomot, és szórd meg reszelt parmezánnal. 
A tonhalas tésztasaláta is hasonlóan egyszerű és jó laktató.  

Ezt is szeretjük