Paradicsomos, darált húsos töltött cukkini: sok sajttal a tetején az igazi
A cukkini a nyár nagy kedvence, darált hússal töltve laktató és ízletes

paradicsomos-daralt-husos-cukkini
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kalóriában szegény, rostokban, vitaminokban viszont gazdag cukkini töltve fenséges, ráadásul számtalan változatban elkészítheted. Nem fogod megbánni, ha fűszeres, szaftos darált hússal gazdagítod. Köret nélkül is laktató, de barna rizzsel, krumplival is kínálhatod. 

Paradicsomos, húsos töltött cukkini

Hozzávalók:

  • 2 db cukkini
  • 50 dkg darált hús
  • 15 dkg sajt
  • 2 db paradicsom
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A cukkiniket mosd meg, vágd félbe, a belsejüket kapard ki, de vigyázz, nehogy kilyukadjanak. A megmosott paradicsomokat szeld fel ízlés szerint. Hevíts kevés zsírt, rakd rá a húst, fűszerezd sóval, borssal, pirospaprikával, zúzott fokhagymával, és pirítsd meg. Add hozzá a cukkini kikapart belsejét, és párold együtt öt percig. 


A cukkiniket pakold zsiradékkal kikent tepsibe, töltsd meg a húsos masszával, tégy mindegyik tetejére paradicsomot, és szórd meg reszelt sajttal. Told 180 fokos sütőbe, és süsd meg 30-35 perc alatt. Tálalás előtt még petrezselyemmel is ízesítheted. 
A cukkini rakottasként is kitűnő, ráadásul kiadós, és nincs vele sok munka. 

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük