Paradicsomos, darált húsos padlizsán a sütőből: laktató zöldséges fogás
A padlizsán egyik legjobb elkészítési módja, ha megtöltöd húsos raguval, továbbá felturbózod paradicsommal és mozzarellával.

daralt-hussal-toltott-padlizsan
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A padlizsán viszonylag semleges ízének köszönhetően könnyen variálható, rántva, sütve, grillezve is finom. Továbbá ízlésed szerint töltheted, darált hússal, paradicsommal, sajttal fenséges fogás. Köret nélkül is jó laktató, de bármilyen krumplit is kínálhatsz hozzá. 

Paradicsomos, darált húsos padlizsán

Hozzávalók:

  • 2 db padlizsán
  • 40 dkg darált hús
  • 25 dkg paradicsom
  • 20 dkg mozzarella
  • 10 dkg szalonna
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánokat mosd meg, törölgesd szárazra, vágd ketté, és kanállal szedd ki a belsejüket. A szalonnát kockázd fel, majd egy serpenyőben pirítsd a zsírjára. Dinszteld meg rajta az apróra vágott vöröshagymát. Tedd bele a darált húst, kevergesd fehéredésig, fűszerezd sóval, borssal, pirospaprikával, kakukkfűvel. Dobd hozzá a padlizsán belsejét, önts hozzá kevés vizet, és párold a húst 15 percig. 

Rendezd a padlizsánokat egy hőálló, zsiradékkal kikent tálba, és töltsd meg a raguval. Tedd rá a paradicsomot, szórd meg a reszelt sajttal, és told a forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 35-40 perc alatt. 
Ha szereted a padlizsánt, akkor ne hagyd ki ezt az összeállítást, válogass recepteket az egyszerű krémtől a főfogásig!

Ezt is szeretjük