Paradicsomos, cukkinis rakott krumpli: darált hússal és sok sajttal fenséges

Készíts különleges rakott krumplit cukkinival, paradicsommal és darált hússal összesütve!

cukkinis rakott krumpli
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A rakott krumplit többek között azért szeretjük, mert számtalan módon lehet variálni. Zöldségekkel – például cukkinival és paradicsommal – feldobva igazi nyári egytálétel készíthető belőle, közben a darált húsnak, a tejszínnek és a sajtnak köszönhetően kiadós is. Bármilyen húsból készítheted.

Paradicsomos, cukkinis rakott krumpli receptje

Hozzávalók

  • 50 dkg darált hús
  • 20 dkg paradicsom
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 3 közepes krumpli
  • 2 cukkini
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 vöröshagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 csipet szerecsendió
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit héjában főzd meg. Ha kész, hűtsd ki, hámozd meg, és vágd karikákra. Közben a hagymát aprítsd fel, olajon futtasd meg. A tűzről lehúzva keverd hozzá a pirospaprikát, dobd rá a darált húst, öntsd fel egy kevés vízzel, sózd, borsozd, és főzd fehéredésig. A paradicsomot és a cukkinit is mosd meg és szeleteld fel. A sajtot reszeld meg.

A szaftos darált húst egyengesd el egy tál alján, majd sorban felváltva rakd ki rá a krumpli- és zöldségkarikákat. Ezt is szórd meg sóval és borssal. A főzőtejszínt keverd el egy kevés szerecsendióval, öntsd nyakon vele a zöldségeket, szórd meg reszelt sajttal, és alufóliával letakarva süsd egy órát 180 fokos sütőben. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a sajt megpiruljon.

A francia lecsó, azaz a ratatouille alapja is a paradicsom és a cukkini.

Ezt is szeretjük