Paradicsomos cukkini egyenesen a sütőből: főétel vagy köret is lehet
Ezúttal is az egyszerű a nyerő! A paradicsomos cukkini besamelmártással, sajttal igazán ízletes.

paradicsomos-cukkini
Ez is érdekelhet

Az autista Robika javulni kezdett (x)

Így nyaralj a kertedben! (x)

Must-have arcápolók, melyek meggyőző eredményeket nyújtanak! (x)

Az immunrendszerünket minden támogatja, amitől boldogok vagyunk (x)

beauty and style

A ’90-es évek gyönyörű énekesnője volt: Natalie Imbruglia igazi stílusikon lett »

Gyorsan hat és egyenletes színt ad az UV-mentes barnítás: a DHA testfújás előnyei és hátrányai »

Egyszerű, nőies smink barna szemhez: szépen kiemeli a tekintetet »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

 A cukkini nem csak alacsony kalóriatartalma miatt nagy kedvencünk. Azért is szeretjük, mert rendkívül változatosan elkészíthető. Paradicsommal sütve igazán étvágygerjesztő, és az íze is csodás. Gyors vegetáriánus főfogásként is számításba veheted, és sültek mellé különleges köretként is kínálhatod. 

Paradicsomos cukkini

Hozzávalók:

  • 2 db kisebb cukkini
  • 5 db paradicsom
  • 10 dkg sajt
  • 5 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 ág kakukkfű
  • szerecsendió
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit mosd meg, és karikázd fel egyforma vastag szeletekre. Meghámozni csak akkor kell, ha kemény vagy hibás a héja. Sózd be, és pihentesd 15 percig. Közben a paradicsomot is vágd fel, és készítsd el a besamelmártást. A vajat olvaszd fel, szórd bele a lisztet, és kevergesd, amíg elkezd színesedni. Öntsd hozzá a tejet, és főzd sűrűre. Rakd hozzá a kis darabokra vágott sajt felét, fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval, és rottyantsd össze. 
 

Egy tűzálló tálat vagy tepsit kenj ki zsiradékkal, és rétegezd bele a zöldségeket. Öntsd le a besamelmártással, szórd meg a maradék sajttal és kakukkfűvel. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 30 perc alatt. Amikor a zöldség puha, a teteje piros, vedd ki, pihentesd egy kicsit, és már tálalhatod is. 
A cukkinit fűszeres olajban is elteheted. Az olaszok pont így készítik. 

Ezt is szeretjük