Olasz tésztasaláta paradicsommal, bazsalikommal: hidegen és melegen is isteni
Ha külön-külön szereted a capresét és a tésztát, akkor próbáld ki együtt! Kellemesen üde, és nagyon ízletes.

paradicsomos-bazsalikomos-tesztasalata
Ez is érdekelhet

Könnyű lábak, visszér nélkül (x)

Szárazak a kezeid a sok kézmosástól? Ne aggódj, jó kezekben vagy! (x)

Az autista Robika javulni kezdett (x)

Szabadtéri környezetben több mint 100 világmárka újra vár a Premier Outletben! (x)

beauty and style

A pöttyös minta a nyári szezon nagy befutója: így viseld, hogy nőies legyen! »

Nőies kis francia konty 4 lépésben: így készítsd el, ha nincs nálad hajgumi »

Kényelmes és ultranőies szandálok 10 ezer forint alatt: a nyári szezon legdivatosabb fazonjai »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A paradicsomos-bazsalikomos tésztasalátával mediterrán hangulatot csempészhetsz a tél végi szürkeségbe. Villámgyorsan elkészül ez a remek fogás. Amíg a tészta megfő, kényelmesen elkészíted az öntet és a feltétet. Sőt, tésztamaradékot is felhasználhatsz hozzá. 

Paradicsomos-bazsalikomos tésztasaláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg tészta
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 1 zacskó mozzarella
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál vörösborecet
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 ág bazsalikom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát rakd forrásban lévő, sós vízbe, és főzd a csomagoláson található ideig. Arra ügyelj, hogy ne főzd túl. Szűrd le, és kevés olajon kicsit átsütheted. A paradicsomot vágd ketté, a mozzarellagolyókat csepegtesd le. Egy nagy tálban forgasd össze a tésztát, a mozzarellát és a paradicsomot.

Az öntethez keverd össze az olívaolajat, a sót, a borsot, a préselt fokhagymát és a borecetet. Locsold a tésztára, és óvatosan keverd össze. Szórd meg bazsalikommal. Ha szeretnéd igazán olaszossá tenni a fogást, kevés fenyőmaggal is megbolondíthatod.  

Hússal és uborkával is nagyon finom a tésztasaláta. Gyors, egyszerű étel akár hétköznapokra is. 

Ezt is szeretjük