Olasz tésztasaláta paradicsommal, bazsalikommal: hidegen és melegen is isteni
Ha külön-külön szereted a capresét és a tésztát, akkor próbáld ki együtt! Kellemesen üde, és nagyon ízletes.

paradicsomos-bazsalikomos-tesztasalata
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Palvin Barbi formás lábait mutogatta: egy kis ízelítőt adott a legújabb harisnyadivatból »

Ez a reggeli a híres modell kedvence: nem csoda, hogy lapos a hasa »

Pattanáskezelés IPL villanófénnyel: árak,kockázatok, eredmény »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A paradicsomos-bazsalikomos tésztasalátával mediterrán hangulatot csempészhetsz a tél végi szürkeségbe. Villámgyorsan elkészül ez a remek fogás. Amíg a tészta megfő, kényelmesen elkészíted az öntet és a feltétet. Sőt, tésztamaradékot is felhasználhatsz hozzá. 

Paradicsomos-bazsalikomos tésztasaláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg tészta
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 1 zacskó mozzarella
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál vörösborecet
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 ág bazsalikom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát rakd forrásban lévő, sós vízbe, és főzd a csomagoláson található ideig. Arra ügyelj, hogy ne főzd túl. Szűrd le, és kevés olajon kicsit átsütheted. A paradicsomot vágd ketté, a mozzarellagolyókat csepegtesd le. Egy nagy tálban forgasd össze a tésztát, a mozzarellát és a paradicsomot.

Az öntethez keverd össze az olívaolajat, a sót, a borsot, a préselt fokhagymát és a borecetet. Locsold a tésztára, és óvatosan keverd össze. Szórd meg bazsalikommal. Ha szeretnéd igazán olaszossá tenni a fogást, kevés fenyőmaggal is megbolondíthatod.  

Hússal és uborkával is nagyon finom a tésztasaláta. Gyors, egyszerű étel akár hétköznapokra is. 

Ezt is szeretjük