Paprikás, sajtos fasírt egyben sütve: villámgyors ebéd egyszerűen
Nem lesz unalmas a fasírt, ha egyben sütöd, paprikával és sajttal gazdagítod. Ez a változat hidegen-melegen is kiváló.

sajtos-kolbaszos-fasirt
Ez is érdekelhet

Most bárki segíthet a rászorulóknak - Augusztus végéig tart az élelmiszer-gyűjtő akció (x)

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

beauty and style

Méregtelenítő, bőrkiegyensúlyozó maszk algával: vitamin és antioxidánsbomba a bőrnek »

Csodás sminkeket készít magának az 50 éves nő: semmit nem visz túlzásba, de jó ránézni, úgy ragyog »

Ettől a nőies farmertól még nem kell elbúcsúzni: ősszel is szuperdivatos lesz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kedvelt fasírtot számtalan változatban tálalhatod, pogácsaként és egyben sütve sem okoz csalódást, ráadásul az ízesítéssel és a töltelékkel is érdemes kísérletezni. A legtöbbször sertéshúsból, combból vagy lapockából készül. Az egyben sült fasírtot érdemes sajttal és paprikával étvágygerjesztőbbé tenni.

Paprikás, sajtos fasírt

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéshús
  • 10 dkg sajt
  • 3 db zsemle
  • 2 db tojás
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db sárga kaliforniai paprika
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 2 teáskanál
  • 1 teáskanál kömény
  • 1 teáskanál bors
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál rozmaring
  • zsemlemorzsa
Recept idők

Elkészítés:

A zsemléket áztasd vízbe, majd amikor megpuhulnak, nyomkodd ki. Rakd a húshoz, tedd hozzá a tojásokat, az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a köményt, a rozmaringot, a pirospaprikát, a borsot és a sót. Kézzel alaposan dolgozd össze a masszát. Érdemes megkóstolni, ha kell, dobj még hozzá fűszert. 

 

A munkafelületre teríts egy fóliát, rakd rá a húsmasszát, és formázz belőle téglalapot. Fedd be a sajtszeletekkel, és rakd rá a csíkokra vágott paprikákat, majd a fólia segítségével tekerd fel. A tetejére szórj zsemlemorzsát. Önts alá kevés vizet, és fóliával lefedve süsd 180 fokon 35-40 percig. Utána távolítsd el a fóliát, és kicsit magasabb hőfokon süsd szép pirosra, kérgesre. 
A fasírt ragacsos, paradicsomos szósszal, sok fűszerrel nagyon finom. 

Ezt is szeretjük