Egyszerű paprikás bruschetta jó fokhagymásan: igazi mediterrán fogás
Ha szereted a mediterrán ízeket, odavagy a klasszikus paradicsomos bruschettáért, akkor ideje, hogy kipróbáld a paprikás változatot is.
![Paprikás bruschetta](https://kep.index.hu/1/0/3363/33633/336331/33633123_57e8ac2491791d919863141048791030_wm.jpg)
A bruschetta az olaszok nyári kedvence, amit elsősorban előételként kínálnak, de akár grillhúsok mellé vagy vacsorára is számításba veheted. Egyre többféle változata van, érdemes a paprikás bruschettát is megkóstolni. Sütve, sok fokhagymával még zamatosabb.
Paprikás bruschetta
Hozzávalók
- 1 db kaliforniai paprika sárga
- 1 db kaliforniai paprika piros
- 4 szelet kenyér
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál bazsalikom aprított
- 1 teáskanál rozmaring
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A kaliforniai paprikákat vágd ketté, távolítsd el a magokat és az ereket. Rakd héjukkal felfelé sütőpapírral bélelt sütőbe, és süsd meg körülbelül 20-25 perc alatt. Ha elöl van a grillrács, azon is megsütheted. Amikor megjelennek rajta a fekete foltok, vedd ki a sütőből, és takard le konyharuhával. Várd meg, míg kihűlnek, majd húzd le a héjukat.
Vágd a paprikákat vékony csíkokra, majd keverd össze a zúzott fokhagymával, az aprított bazsalikommal, a rozmaringgal, és ízesítsd sóval, borssal. A kenyerek mindkét oldalát pirítsd meg, halmozd rájuk a fűszeres paprikát, és locsold meg olívaolajjal.
A klasszikus paradicsomos bruschettát is készítsd el, édes, érett paradicsomból a legfinomabb.