Fűszeres, mandulás torta, avagy a Panforte di Siena bevált receptje
A Panforte di Siena tömör gyönyör. A méz, a mandula és a kandírozott gyümölcs egyvelegéért odavannak az olaszok.
Ahogy a neve is sugallja, ez az édesség Siena városából származik. A majd ezer éves Panforte di Siena sütit, Toscanában egész évben be lehet szerezni. Az aszalt gyümölcsök variálhatósága, a virágméz és a fűszerek adják meg a varázsát. Az édesszájúak garantáltan imádni fogják.
Panforte de Siena
Hozzávalók
- 12 dkg pirított mandula
- 8 dkg mandula
- 5 dkg pirított pisztácia
- 5 dkg mogyoró
- 7 dkg liszt
- 7 dkg kandírozott vagy aszalt narancs
- 7 dkg kandírozott citrom
- 7 dkg aszalt füge
- 7 dkg virágméz
- 7 dkg porcukor
- 1 evőkanál víz
- szerecsendió
- szegfűszeg
Elkészítés:
A durvára vágott mogyorót és a mandulát rakd egy edénybe, keverd össze a liszttel és a fűszerekkel. A mézet szép lassan olvaszd meg kevés porcukorral, az apróra összevágott kandírozott és aszalt gyümölcsökkel, egy evőkanál vízzel. Ezután a mézes szirupot öntsd hozzá a mandulás-mogyorós keverékhez, majd alaposan dolgozd össze.
Fogj egy 18 centi átmérőjű tortaformát, és öntsd bele a keveréket. Alaposan egyengesd el, hogy szép legyen a teteje. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és süsd körülbelül 45 percen át. Ha kész van, hagyd kihűlni és hintsd meg alaposan porcukorral. Tálaláskor vágd háromszögekre.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept