Fűszeres, mandulás torta, avagy a Panforte di Siena bevált receptje

A Panforte di Siena tömör gyönyör. A méz, a mandula és a kandírozott gyümölcs egyvelegéért odavannak az olaszok.

olasz-keksztorta
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ahogy a neve is sugallja, ez az édesség Siena városából származik. A majd ezer éves Panforte di Siena sütit, Toscanában egész évben be lehet szerezni. Az aszalt gyümölcsök variálhatósága, a virágméz és a fűszerek adják meg a varázsát. Az édesszájúak garantáltan imádni fogják. 

Panforte de Siena

Hozzávalók

  • 12 dkg pirított mandula
  • 8 dkg mandula
  • 5 dkg pirított pisztácia
  • 5 dkg mogyoró
  • 7 dkg liszt
  • 7 dkg kandírozott vagy aszalt narancs
  • 7 dkg kandírozott citrom
  • 7 dkg aszalt füge
  • 7 dkg virágméz
  • 7 dkg porcukor
  • 1 evőkanál víz
  • szerecsendió
  • szegfűszeg
Recept idők

Elkészítés:

A durvára vágott mogyorót és a mandulát rakd egy edénybe, keverd össze a liszttel és a fűszerekkel. A mézet szép lassan olvaszd meg kevés porcukorral, az apróra összevágott kandírozott és aszalt gyümölcsökkel, egy evőkanál vízzel. Ezután a mézes szirupot öntsd hozzá a mandulás-mogyorós keverékhez, majd alaposan dolgozd össze. 

 

Fogj egy 18 centi átmérőjű tortaformát, és öntsd bele a keveréket. Alaposan egyengesd el, hogy szép legyen a teteje. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és süsd körülbelül 45 percen át. Ha kész van, hagyd kihűlni és hintsd meg alaposan porcukorral. Tálaláskor vágd háromszögekre. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük