Fűszeres, mandulás torta, avagy a Panforte di Siena bevált receptje
A Panforte di Siena tömör gyönyör. A méz, a mandula és a kandírozott gyümölcs egyvelegéért odavannak az olaszok.

- Idén visszatér az egyik legnépszerűbb hazai gyereknapi program (x)
- A természet ihletet ad (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Huawei szupereszköz: az iroda parancsnoki hídja (x)
- 5 tipp, hogy a megfelelő laptopot válaszd az utazáshoz (x)

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
- Nem ébredés után mutatja a valós testsúlyt a mérleg - Mikor kell méredzkedni a tudomány szerint?
Ahogy a neve is sugallja, ez az édesség Siena városából származik. A majd ezer éves Panforte di Siena sütit, Toscanában egész évben be lehet szerezni. Az aszalt gyümölcsök variálhatósága, a virágméz és a fűszerek adják meg a varázsát. Az édesszájúak garantáltan imádni fogják.
Panforte de Siena
Hozzávalók
- 12 dkg pirított mandula
- 8 dkg mandula
- 5 dkg pirított pisztácia
- 5 dkg mogyoró
- 7 dkg liszt
- 7 dkg kandírozott vagy aszalt narancs
- 7 dkg kandírozott citrom
- 7 dkg aszalt füge
- 7 dkg virágméz
- 7 dkg porcukor
- 1 evőkanál víz
- szerecsendió
- szegfűszeg
Elkészítés:
A durvára vágott mogyorót és a mandulát rakd egy edénybe, keverd össze a liszttel és a fűszerekkel. A mézet szép lassan olvaszd meg kevés porcukorral, az apróra összevágott kandírozott és aszalt gyümölcsökkel, egy evőkanál vízzel. Ezután a mézes szirupot öntsd hozzá a mandulás-mogyorós keverékhez, majd alaposan dolgozd össze.
Fogj egy 18 centi átmérőjű tortaformát, és öntsd bele a keveréket. Alaposan egyengesd el, hogy szép legyen a teteje. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és süsd körülbelül 45 percen át. Ha kész van, hagyd kihűlni és hintsd meg alaposan porcukorral. Tálaláskor vágd háromszögekre.
Még több recept