Palócleves gluténmentes csipetkével: laktató, melengető fogás
Házias ízvilágú, tartalmas leves sok zöldséggel, klasszikus recept alapján.

palocleves-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A palócleves a magyar konyha nagy büszkesége, kiadós, tele van zöldségekkel. Kicsit savanykásabb és könnyedebb, mint a gulyás. Ilyenkor mirelit zöldbabot használj hozzá. Így a gluténmentes étrendet követők is ehetnek belőle. A recept a Mentes Anyu szakácskönyvben is megtalálható, amit a Feminashopban is beszerezhetsz. További információ: https://mentesanyukonyve.divany.hu/

Palócleves gluténmentes csipetkével

Hozzávalók:

  • 30 dkg sertéscomb felkockázva
  • 30 dkg zöldbab
  • 30 dkg burgonya
  • 3 szál fehérrépa
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 evőkanál növényi olaj
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 kis doboz tejföl laktózmentes
  • babérlevél
  • bors

A galuskához

  • 9 dkg gluténmentes liszt
  • 1 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A lábosban forrósítsd fel az olajat, és párold üvegesre a vöröshagymát. Tedd bele a pirospaprikát és a húst, keverd jól össze, és pár percig pirítsd a paprikás hagymán. Majd öntsd fel annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, sózd, borsozd, tedd bele a babérlevelet, és főzd kb. 30 percig.

Tedd bele a répát és a fehérrépát, önts még rá vizet, és főzd újabb 10 percig. Ekkor add hozzá a burgonyát és a zöldbabot, újra öntsd fel vízzel. Attól függően, hogy milyen sűrű levest szeretnél, ebből lehet gulyás és leves is. Ha minden megfő, a tejfölt add hozzá több részletben, keverd el jól, és forrald össze az egészet még egyszer.


A gluténmentes csipetkéhez gyúrd össze a tojást sóval és annyi liszttel, amennyit felvesz. Kemény tésztát kell, hogy kapj. A liszt mennyisége, 8-10 dkg, attól függ, hogy melyik márkájú lisztkeveréket használod, de jó csipetkét csinálni mindegyikből lehet. Lisztes kézzel csipegess belőle pici darabokat. Közben forralj vizet egy lábosban, sózd meg, és ha felforr, tedd bele a csipetkéket. Miután feljönnek a víz tetejére, főzd még pár percig, majd szűrd le, hideg vízzel öblítsd le, és tedd félre. A gluténmentes csipetkét jobb külön főzni, és csak tálaláskor beletenni a levesbe.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük