Palócleves gluténmentes csipetkével: laktató, melengető fogás
Házias ízvilágú, tartalmas leves sok zöldséggel, klasszikus recept alapján.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Hemzsegnek az online vásárlók, miközben konganak az ürességtől a butikok: a járványhelyzet átírta a vásárlási szokásokat »
- Elképesztően nőies és sokoldalú trend tér vissza: a kordbársony cuccok idén így ütősek »
- A legerősebb vízhajtó smoothie receptek: pár nap alatt segítenek megszüntetni a puffadást »
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- 16 éves lett Deustch Anita és Kinizsi Ottó nagyobbik lánya: Emma gyönyörű tini
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
A palócleves a magyar konyha nagy büszkesége, kiadós, tele van zöldségekkel. Kicsit savanykásabb és könnyedebb, mint a gulyás. Ilyenkor mirelit zöldbabot használj hozzá. Így a gluténmentes étrendet követők is ehetnek belőle. A recept a Mentes Anyu szakácskönyvben is megtalálható, amit a Feminashopban is beszerezhetsz. További információ: https://mentesanyukonyve.divany.hu/
Palócleves gluténmentes csipetkével
Hozzávalók:
- 30 dkg sertéscomb felkockázva
- 30 dkg zöldbab
- 30 dkg burgonya
- 3 szál fehérrépa
- 3 szál sárgarépa
- 2 evőkanál növényi olaj
- 2 teáskanál pirospaprika
- 1 db vöröshagyma
- 1 kis doboz tejföl laktózmentes
- babérlevél
- só
- bors
A galuskához
- 9 dkg gluténmentes liszt
- 1 db tojás
- só
Elkészítés:
A lábosban forrósítsd fel az olajat, és párold üvegesre a vöröshagymát. Tedd bele a pirospaprikát és a húst, keverd jól össze, és pár percig pirítsd a paprikás hagymán. Majd öntsd fel annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, sózd, borsozd, tedd bele a babérlevelet, és főzd kb. 30 percig.
Tedd bele a répát és a fehérrépát, önts még rá vizet, és főzd újabb 10 percig. Ekkor add hozzá a burgonyát és a zöldbabot, újra öntsd fel vízzel. Attól függően, hogy milyen sűrű levest szeretnél, ebből lehet gulyás és leves is. Ha minden megfő, a tejfölt add hozzá több részletben, keverd el jól, és forrald össze az egészet még egyszer.
A gluténmentes csipetkéhez gyúrd össze a tojást sóval és annyi liszttel, amennyit felvesz. Kemény tésztát kell, hogy kapj. A liszt mennyisége, 8-10 dkg, attól függ, hogy melyik márkájú lisztkeveréket használod, de jó csipetkét csinálni mindegyikből lehet. Lisztes kézzel csipegess belőle pici darabokat. Közben forralj vizet egy lábosban, sózd meg, és ha felforr, tedd bele a csipetkéket. Miután feljönnek a víz tetejére, főzd még pár percig, majd szűrd le, hideg vízzel öblítsd le, és tedd félre. A gluténmentes csipetkét jobb külön főzni, és csak tálaláskor beletenni a levesbe.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept