Palóc kukoricagörhe édesen: így készítették régen a filléres édességet

A palóc kukoricagörhe kukoricalisztből készülő, egyszerű és nagyon finom édesség.

Palóc kukoricagörhe
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A palóc kukoricagörhe a többi népies ételhez hasonlóan olcsó és könnyen elkészíthető. Többféle recept ismert, van, aki darával, más kukoricaliszttel készíti, létezik élesztős változat, és cukrot sem mindenki tesz bele.

Palóc kukoricagörhe

Hozzávalók 4 személyre

  • 7 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1 bögre kukoricaliszt
  • 1 bögre sima liszt
  • 1 dl tej
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 0.5 dl olaj
  • vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot. A sárgákat keverd ki a cukorral, egy másik tálban vegyítsd el a kétféle lisztet a sütőporral, és add a cukros tojáshoz. Öntsd fel olajjal és tejjel, végül fokozatosan keverd hozzá a tojáshabot is. Egyengesd el a masszát kivajazott-kilisztezett tepsiben, és told 200 fokos sütőbe 30-40 percre, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta.

A mai gyerekek nagy kedvence, a corn dog kukoricadarából készül.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük