Palóc kukoricagörhe édesen: így készítették régen a filléres édességet
A palóc kukoricagörhe kukoricalisztből készülő, egyszerű és nagyon finom édesség.

A palóc kukoricagörhe a többi népies ételhez hasonlóan olcsó és könnyen elkészíthető. Többféle recept ismert, van, aki darával, más kukoricaliszttel készíti, létezik élesztős változat, és cukrot sem mindenki tesz bele.
Palóc kukoricagörhe
Hozzávalók 4 személyre
- 7 dkg cukor
- 2 tojás
- 1 bögre kukoricaliszt
- 1 bögre sima liszt
- 1 dl tej
- 0.5 csomag sütőpor
- 0.5 dl olaj
- vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot. A sárgákat keverd ki a cukorral, egy másik tálban vegyítsd el a kétféle lisztet a sütőporral, és add a cukros tojáshoz. Öntsd fel olajjal és tejjel, végül fokozatosan keverd hozzá a tojáshabot is. Egyengesd el a masszát kivajazott-kilisztezett tepsiben, és told 200 fokos sütőbe 30-40 percre, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta.
A mai gyerekek nagy kedvence, a corn dog kukoricadarából készül.
A corn dog nagy kedvenc, amit imádnak a gyerekek: a virsli kukoricadarás bundát kap
A corn dog az amerikai vidámparkokban, vásárokon nagyon népszerű finomság, amiért kicsik és nagyok egyaránt odáig vannak.
Elolvasom