A legfinomabb paleo palacsinta receptje
Töltsd meg a paleo palacsintát cukor nélküli lekvárral, jó minőségű kakaóval, friss gyümölcsökkel!
Ha a diéta alatt egy kis édességre vágysz, ezt a paleo palacsintát nyugodt szívvel elfogyaszthatod. Legalább olyan jó, mint az eredeti!
Paleo palacsinta
Hozzávalók 10 darabhoz
- 12 dkg gesztenyeliszt
- 1 dl szénsavas ásványvíz
- 3 tojás
- 3 evőkanál kókuszolaj
- csipet eritrit
- csipet só
Elkészítés:
Üsd egy közepes tálba a tojásokat, és gépi habverővel keverd össze az eritrittel, a kókuszolajjal, a sóval, adagold hozzá szép fokozatosan a vizet, majd forgasd bele a gesztenyelisztet. Olyan legyen az állaga, mint a hagyományos palacsintatésztának. Ha túl sűrű, adj hozzá vizet, ha nagyon híg, keverj bele egy kevés lisztet. Dolgozd teljesen csomómentesre, majd tíz percig pihentesd.
A tésztát közepes lángon süsd meg. Forrósítsd fel a kókuszolajat, tégy a palacsintasütőbe egy merőkanálnyi masszát, oszlasd el egyenletesen. Ha az egyik fele megsül, óvatosan nyúlj alá, fordítsd meg, és süsd meg a másik oldalát is. Nem kell minden egyes palacsinta alá olajat önteni.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció