Palacsinta tej nélkül: így is fantasztikusan finom
Ez a klasszikus palacsinta tej nélküli változata. Szódával is isteni. Töltsd meg kedved szerint lekvárral vagy más finomsággal!

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Extra száraz kezeken teszteltük az SOS bőrspray-t: nem azt kaptuk, amit vártunk »

Farmerhatású manikűr pofonegyszerűen: különleges, és gyorsan elkészül »

Fényes és dús lesz, ha így egyenesíted ki a hullámos hajat! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A laktózérzékenyeknek sem kell lemondaniuk az egyik legfinomabb édességről.  A palacsinta tej nélkül olcsóbb, az íze pedig ugyanolyan finom, mint a hagyományosé.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg liszt
  • 1 l szóda
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • citromhéj
  • csipet só
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Üsd a két tojást egy nagy tálba, add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, géppel keverd össze, majd rakd bele a lisztet. Dobd hozzá a sót, a citrom reszelt héját, fokozatosan hígítsd a masszát szódával, és dolgozd csomómentesre. Ha túl sűrű a tészta, rakj még hozzá vizet, ha túl folyós, keverj bele lisztet. Majd pihentesd 20 percig a hűtőben.

Utána egy palacsintasütőbe csöpögtess kevés olajat, oszlass el benne egyenletesen egy merőkanálnyi masszát, és süsd ki a palacsintát. Óvatosan, késsel vagy lapáttal fordítsd meg. Ha mindkét oldala szép piros, csúsztasd a tányérra, és kend meg rögtön kedvenc krémeddel, lekvároddal.

Blog.hu ajánló