Palacsinta tej nélkül: így is fantasztikusan finom

Ez a klasszikus palacsinta tej nélküli változata. Szódával is isteni. Töltsd meg kedved szerint lekvárral vagy más finomsággal!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A laktózérzékenyeknek sem kell lemondaniuk az egyik legfinomabb édességről.  A palacsinta tej nélkül olcsóbb, az íze pedig ugyanolyan finom, mint a hagyományosé.

Palacsinta tej nélkül

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg liszt
  • 1 l szóda
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • citromhéj
  • csipet só
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Üsd a két tojást egy nagy tálba, add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, géppel keverd össze, majd rakd bele a lisztet. Dobd hozzá a sót, a citrom reszelt héját, fokozatosan hígítsd a masszát szódával, és dolgozd csomómentesre. Ha túl sűrű a tészta, rakj még hozzá vizet, ha túl folyós, keverj bele lisztet. Majd pihentesd 20 percig a hűtőben.

Utána egy palacsintasütőbe csöpögtess kevés olajat, oszlass el benne egyenletesen egy merőkanálnyi masszát, és süsd ki a palacsintát. Óvatosan, késsel vagy lapáttal fordítsd meg. Ha mindkét oldala szép piros, csúsztasd a tányérra, és kend meg rögtön kedvenc krémeddel, lekvároddal.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük