Palacsinta tej nélkül: így is fantasztikusan finom
Ez a klasszikus palacsinta tej nélküli változata. Szódával is isteni. Töltsd meg kedved szerint lekvárral vagy más finomsággal!
A laktózérzékenyeknek sem kell lemondaniuk az egyik legfinomabb édességről. A palacsinta tej nélkül olcsóbb, az íze pedig ugyanolyan finom, mint a hagyományosé.
Palacsinta tej nélkül
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg liszt
- 1 l szóda
- 2 tojás
- 1 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- citromhéj
- csipet só
- olaj
Elkészítés:
Üsd a két tojást egy nagy tálba, add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, géppel keverd össze, majd rakd bele a lisztet. Dobd hozzá a sót, a citrom reszelt héját, fokozatosan hígítsd a masszát szódával, és dolgozd csomómentesre. Ha túl sűrű a tészta, rakj még hozzá vizet, ha túl folyós, keverj bele lisztet. Majd pihentesd 20 percig a hűtőben.
Utána egy palacsintasütőbe csöpögtess kevés olajat, oszlass el benne egyenletesen egy merőkanálnyi masszát, és süsd ki a palacsintát. Óvatosan, késsel vagy lapáttal fordítsd meg. Ha mindkét oldala szép piros, csúsztasd a tányérra, és kend meg rögtön kedvenc krémeddel, lekvároddal.
