Könnyű, színes, padlizsános zöldségragu: ezekkel a fűszerekkel a legjobb
Ez a zöldségragu nemcsak finom, de hamar el is készül, és tele van mindenféle finomsággal.
Ha szereted a mediterrán ízvilágú ételeket, próbáld ki a szicíliaiak kedvencét, a padlizsános ragut! Most nem is kell messzire menned zöldségekért. A kiadós ételben nincs hús, mégis nagyon laktató. Hidegen is fogyasztható, akár reggelire, pirítósra kenve vagy este, a tévé előtt mártogatósként.

Padlizsános zöldségragu
Hozzávalók
- 2 db padlizsán
- 10 dkg zöld és fekete olívabogyó vegyesen
- 4 db paradicsom
- 2 db kaliforniai paprika
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- 1 ág bazsalikom
- 1 ág rozmaring
- só
- bors
Elkészítés:
A padlizsánt kockázd fel, sózd be, és hagyd állni 15 percig. Így biztosan nem lesz keserű. Utána papírtörlővel itasd le róla a nedvességet. A paradicsomot és a paprikát is mosd meg, és szeleteld fel.
Kevés olívaolajon pirítsd meg egy serpenyőben az aprított vöröshagymát, kicsit később tedd hozzá a zúzott fokhagymát, majd rakd hozzá a padlizsánt. Kevergetve süsd egy-két percig, és mehet hozzá a többi zöldség. Fűszerezd sóval, borssal, bazsalikommal, rozmaringgal, majd párold puhára. Utána zárd el a gázt, várd meg, míg kihűl, és fogyaszthatod is.
