Könnyű, színes, padlizsános zöldségragu: ezekkel a fűszerekkel a legjobb
Ez a zöldségragu nemcsak finom, de hamar el is készül, és tele van mindenféle finomsággal.

Könnyű, színes, padlizsános zöldségragu: ezekkel a fűszerekkel a legjobb
Ez is érdekelhet

Tavaszi nagytakarítás kényelmesen (x)

Könyvajánló – Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények (x)

Ünnepeld te is a víz világnapját Budapest legjobb fürdőjében! (x)

Budapest egyedülálló szabadtéri családi játszóparkja újra megnyitja kapuit! (x)

beauty and style

A szimpla póló sok lehetőséget tartogat idén: ultramenő stílusvariációk tavaszra »

69 éves és elbűvölően stílusos: Jessica Lange tudja, hogy kell viselni a feketét »

Csökkenti az arcbőr zsírosodását, és kitisztítja a pórusokat: házi maszk narancslével »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha szereted a mediterrán ízvilágú ételeket, próbáld ki a szicíliaiak kedvencét, a padlizsános ragut! Most nem is kell messzire menned zöldségekért. A kiadós ételben nincs hús, mégis nagyon laktató. Hidegen is fogyasztható, akár reggelire, pirítósra kenve vagy este, a tévé előtt mártogatósként.

Padlizsános zöldségragu

Hozzávalók:

  • 2 db padlizsán
  • 10 dkg zöld és fekete olívabogyó vegyesen
  • 4 db paradicsom
  • 2 db kaliforniai paprika
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 ág bazsalikom
  • 1 ág rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánt kockázd fel, sózd be, és hagyd állni 15 percig. Így biztosan nem lesz keserű. Utána papírtörlővel itasd le róla a nedvességet. A paradicsomot és a paprikát is mosd meg, és szeleteld fel.

Kevés olívaolajon pirítsd meg egy serpenyőben az aprított vöröshagymát, kicsit később tedd hozzá a zúzott fokhagymát, majd rakd hozzá a padlizsánt. Kevergetve süsd egy-két percig, és mehet hozzá a többi zöldség. Fűszerezd sóval, borssal, bazsalikommal, rozmaringgal, majd párold puhára. Utána zárd el a gázt, várd meg, míg kihűl, és fogyaszthatod is.

Ezt is szeretjük