Óvári sertésszelet gazdagon megpakolva
Sok gombával és sajttal
Az óvári sertésszelettől senki sem marad éhes. Egyszerű, és sok időt sem vesz el a hétvégédből.

Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

Ami neked felesleges, másnak érték: így lehet jól jótékonykodni

beauty and style

Nem tökéletes az alakjuk, de taníthatnák a nőiességet: 3 nő 50 felett, aki csodásan öltözködik »

Nőies bokacsizmák 10 ezer forint alatt: ezek a legsikkesebb fazonok idén ősszel »

Így soha nem ismernél rá a 47 éves, szexi szupermodellre: Heidi Klum az átváltozások mestere »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az igazi ínyencek sem panaszkodhatnak, ha óvári sertésszelet kerül az asztalra. Ha nem kapsz óvári sajtot, trappistával is betakarhatod a gombás, sonkás szeleteket. Krumplipürét vagy rizst kínálj hozzá. Kautz József receptjével mindenki elégedett lesz.

Óvári sertésszelet

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg gomba
  • 10 dkg vaj
  • 4 szelet karaj
  • 4 szelet sonka
  • 4 szelet óvári sajt
  • só ízlés szerint
  • 1 mokkáskanál grillfűszer
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • 1 vöröshagyma
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát vágd apróra, a megtisztított gombát pedig szeleteld fel. A csontozott karajt klopfold ki, sózd, borsozd, szórd meg grillfűszerrel, és kevés vajon süsd elő. A vöröshagymát is dinszteld meg, rakd rá a gombát, ezt is sózd, borsozd ízlés szerint, majd pirítsd meg.

Az elősütött hússzeleteket tedd egy zsírral vékonyan kikent tepsibe vagy tűzálló tálba egymás mellé. Mindegyikre halmozz pirított gombát, arra pedig rakj egy-egy szelet sonkát és egy-egy szelet sajtot. Helyezd előmelegített sütőbe, és addig süsd, amíg a húsra ráolvad a sajt.

Ezt is szeretjük