Extra sajtos óvári sertésszelet - Ezután megnyalod mind a tíz ujjad
Az óvári sertésszelettel alig van dolgod, az íze mégis mindent visz.

Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Ingyen fényképezett a kórházi esküvőn a fotós: megható a képek története »

Így tisztítsd meg az elszürkült bizsu ékszert, hogy újra fényes legyen »

Kétszer olyan tömött lesz a copf, ha így csinálod: rövidebb hajból az igazi »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az amúgy szárazabb karajszeletet a rákerülő sok-sok finomság igazán szaftossá és ízletessé teszi. Még hétköznap is bátran hozzáfoghatsz az elkészítéséhez, mert egy órán belül tálalhatod is a remek fogást. Ha nem kapsz óvári sajtot, trappistát is nyugodtan használhatsz.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 szelet karaj
  • 25 dkg gomba
  • 10 dkg finomliszt
  • 5 dkg vaj
  • 4 szelet sonka
  • 4 szelet óvári sajt
  • 1 vöröshagyma
  • őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát vágd apróra, pirítsd meg kevés zsiradékon, majd dobd rá a megtisztított, felszeletelt gombát. Fűszerezd sóval, borssal, és párold két-három percig. A hússzeleteket klopfold vékonyra, és forgasd meg a lisztben. Hevíts vajat, és rakd bele a karajt. Mindkét oldalát süsd három-három percig.

A húsokat rakd tepsibe vagy tűzálló tálba. Tégy mindegyikre egy szelet sonkát, majd egyenletesen oszd el rajtuk a gombát, és fedd be egy-egy vastag szelet sajttal. Rakd előmelegített sütőbe, és 180 fokon körülbelül 20-25 perc alatt süsd meg. Arra vigyázz, nehogy kiszárítsd a húst. Ha a karaj puha, tehát könnyen beleszalad egy hegyes kés, és a sajt is piros, vedd ki a sütőből.

Blog.hu ajánló