Sütőben sült óvári csirkemell gombával és sonkával megpakolva: sok sajt olvad a tetejére
A sonkával és gombával megpakolt óvári csirkemell tökéletes választás azoknak, akik szeretik a rakott húsokat.

Ha szereted azokat a sütőben sült húsokat, amelyeknek vastag sajtréteg olvad a tetejére, az óvári csirkemell hamar a szívedbe fogja lopni magát. A csirkemellre sonka és gomba kerül, ezt fedi be a pirult sajt. Könnyen elkészíthető, házias fogás, amelyet gyakorlatilag lehetetlen elrontani. Köretnek tavasszal vele sült újkrumplit készíts hozzá.
Óvári csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 75 dkg csirkemellfilé
- 50 dkg gomba
- 12 dkg reszelt sajt
- 4 szelet sonka
- só
- bors
- olaj
A körethez:
- 75 dkg újkrumpli
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- frissen őrölt bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A csirkemellet vágd egy centi vastag szeletekre. Szórd meg sóval és borssal, kend meg olívaolajjal, és tedd félre.
Közben készítsd elő a többi hozzávalót. A gombát szeletelt fel, és száraz, forró serpenyőben pirítsd meg. Amikor megpirult, szórd meg sóval és frissen őrölt borssal, és kanalazd egy tálba. A sajtot reszeld le. Az újkrumplit alaposan mosd meg, a nagyobb darabokat vágd cikkekre, az egész kicsik egyben is maradhatnak. Egyengesd el őket egy tepsiben, szórd meg a tetejüket sóval, borssal, pirospaprikával, és forgasd össze kevés olívaolajjal.
A pihentetett húsok mindkét oldalára piríts kérget. Ehhez azt a serpenyőt is használhatod, amelyben a gomba sült. Helyezd el őket a tepsiben várakozó krumplik között vagy a tetejükön. Kanalazd a csirkeszeletekre a gombát, helyezz el rajtuk egy-egy szelet sonkát, és fedd be őket reszelt sajttal. Takard le alufóliával, és told az egészet 200 fokos sütőbe 45 percre. Az utolsó 10 percben vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a sajt megpirulhasson rajta.
A húsmentes, spenótos lasagne is a rápirult sajttal lesz az igazi.
Spenótos lasagne mentes besamellel: vitaminbomba ebéd egyszerűen
A hagyományos paradicsomos lasagne helyett próbáld ki ezt a friss spenótból készült változatot: könnyed, tápláló és tele van vitaminokkal!
ElolvasomKép: ALLEKO / Getty Images