Ötfűszeres, rácsos almás pite: a tészta omlós, a töltelék pedig isteni
Az almás pite mindig jó ötlet. Ebben a linzertésztájú sütiben az ötfűszeres töltelék az igazán hangsúlyos.

Ötfűszeres, rácsos almás pite: a tészta omlós, a töltelék pedig isteni
Ez is érdekelhet

Második Esély a Procter and Gamble segítségével (x)

Kirándulnál egyet a családdal vagy csak fitten tartanád magad? Esetleg bebringáznál a munkahelyedre? Válaszd a Riverside 500-at! (x)

Mádai Vivien, Ördög Nóra és Tatár Csilla a Triumph tavaszi kampányában tündökölnek (x)

Tavaszi feltöltődés Burgenlandban (x)

beauty and style

3 mítosz a házasságról, aminek semmi alapja, mégis sokan erre építenek »

A szőke színésznő igazi klasszikus szépség: Margot Robbie-ról dögös fotók készültek »

3 villámgyors frizura, ami eltünteti a lenőtt hajtöveket két festés között »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Rácsozva is igazán csábító a klasszikus almás pite. Nem bánod meg, ha a jól bevált linzertésztát választod hozzá alapként. Figyelj, hogy hideg vajjal dolgozz, és jó gyorsan állítsd össze a tésztát. A rácsozás csak pár perccel növeli meg az elkészítés idejét. Ezzel az öt fűszerrel nagyon finom lesz a töltelék, és az egész lakást belengi a készülő süti illata.   

Ötfűszeres, rácsos almás pite

Hozzávalók:

Tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 1 csomag sütőpor

Töltelékhez

  • 1 kg alma
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg dió
  • 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 késhegynyi őrölt gyömbér
  • 1 teáskanál citromlé
  • őrölt csillagánizs

Kenéshez

  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál tejszín
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld át, keverd össze a porcukorral és a sütőporral. Morzsold össze a vajjal, üsd bele a tojást, és gyúrd össze a tésztát. Formázz belőle cipót, csomagold fóliába, és tedd a hűtőbe legalább fél órára. 
 

Közben reszeld le az almákat, add hozzá a kristálycukrot, és locsold meg a citrom levével, hogy ne barnuljon meg. Ízesítsd fahéjjal, szegfűszeggel, vaníliával, csillagánizzsal és gyömbérrel. Jól keverd össze. 


Pihentetés után a tészta háromnegyedét nyújtsd ki, a többit tedd félre. Egy tepsit vajazz ki, és a tésztát helyezd bele, szurkáld meg villával több helyen, szórd meg dióval, és egyengesd rá a kicsavart, almás tölteléket. A maradék tésztát is nyújtsd ki, vágd csíkokra, és rácsozd be a süti tetejét. A tejszínt a megmaradt tojással keverd össze, és kend meg vele a rácsokat. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd a tésztát szép aranybarnára 35 perc alatt.

Ezt is szeretjük