Őszi piskótareceptek

Szőlővel, almával, körtével

Édességre vágysz, de a cukrászdához már hideg van? Készíts megunhatatlan piskótás édességet, ezúttal az ősz gyümölcseivel!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A piskóta örök sláger, hiszen még a kevésbé járatos háziasszonyok is könnyedén el tudják készíteni. Te is szereted, de valami újdonságra vágysz? Itt az idő, hogy kipróbáld gyümölccsel ízesített változatainkat!

A tökéletes piskóta titka

Nézegess képeket!

Elolvasom

Szaladj ki a piacra, és végy néhány fürt mézédes szőlőt, pár szem ropogós, lédús almát és aranysárga körtét, hiszen a finom piskóta titka mindig a friss gyümölcsalapanyagon múlik.

Vaníliakrémes-szőlős piskóta

Hozzávalók a piskótához:

  • 6 púpozott evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 tojás
  • 1 csomag sütőpor

Hozzávalók a krémhez:

  • 1,5 liter tej
  • 30 dkg szőlő
  • 8 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 5 tojás
  • 3 csomag vaníliás cukor

A lisztet a cukorral és a sütőporral keverd össze. Add hozzá a tojások sárgáját, és óvatosan forgasd bele a kemény habbá vert fehérjét. Öntsd a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben süsd aranysárgára. Hagyd kihűlni, és vágd kockákra.

A másfél liter tejből tegyél félre egy decit, a többit forrald fel. A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral keverd össze alaposan. Szitáld bele a lisztet, és adagonként öntsd bele a félretett tejet. Amikor a tej felforrt, apránként keverd a tojásos masszához, majd állandó kevergetés mellett főzd fel az egészet.

Ha felfőtt, óvatosan dolgozd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét, majd állítsd a lábost hideg vízbe. Ha nagyjából kihűlt, egy edény aljára simíts egyujjnyi krémet. Szórd rá a piskótát, majd arra a félbevágott szőlőszemeket. Addig folytasd a rétegezést, míg a hozzávalók el nem fogynak, de figyelj arra, hogy a tetejére krém kerüljön. Tedd hűtőbe néhány órára, hogy az ízek összeérjenek, és a piskóta jól megpuhuljon.

Szőlővel szórt piskóta

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 fürt szőlő
  • fél csomag sütőpor

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjékből verj kemény habot. Adagold hozzá a cukrot, a tojássárgákat, végül a sütőporral vegyített lisztet. Egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntsd bele a masszát, és a megtisztított, félbevágott szőlőszemeket szórd rá. Kicsit nyomkodd is le őket. Előmelegített sütőben 25 percig süsd, és, ha kihűlt, porcukorral megszórva tálald.

Almás piskóta

Hozzávalók:

  • 1 kg alma
  • 12 evőkanál víz
  • 12 evőkanál liszt
  • 12 evőkanál kristálycukor
  • 6 tojás
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 csomag sütőpor
  • vaj
  • fahéj

Az almát hámozd meg, vágd félbe, és szedd ki a magházát. Egy vajjal kikent tepsibe fektesd bele az almákat, és tedd be a langyos sütőbe fél órára. A lisztbe szórd bele a cukrot és a sütőport. Keverd hozzá a vizet és a tojássárgákat, majd óvatosan dolgozd hozzá a kemény habbá vert fehérjét. Öntsd a masszát az almára, és süsd készre.

Borítsd ki az elkészült süteményt, és hagyd kihűlni. A tejszínt verd fel, keverd bele a habfixálót, és kend az egészet tésztára. Ízlésed szerint fahéjjal megszórva kínáld.

Részeges, körtés piskóta

Hozzávalók a piskótához:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • fél zacskó sütőpor

Hozzávalók a krémhez:

  • 3 dl tejszín
  • 2 körte
  • 1 dl édes fehérbor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 evőkanál cukor

A tojássárgákat a cukorral keverd habosra. A lisztbe szitáld bele a sütőport. A tojásfehérjékből verj kemény habot, és felváltva adagold hozzá a tojásos és a lisztes keveréket. Egy kivajazott, liszttel megszórt tortaformába öntsd bele a piskótatésztát, és előmelegített sütőben süsd aranysárgára.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

A körtéket mosd meg, hámozd meg, majd vágd fel cikkekre. 1 dl vízbe öntsd bele a bort, keverd hozzá a cukrot, és tedd bele a gyümölcsöt is. Párold puhára, és hagyd kihűlni. A tejszínt verd fel, és hintsd bele a vaníliás cukrot, illetve a habfixálót. A piskótát vágd ketté, az alsó lapot kend meg a tejszínes krém felével. Fektesd rá a lecsepegtetett körtéket, és a maradék krémet kend a tetejére. Borítsd rá a piskóta másik felét, és már szeletelheted is.

Ezt is szeretjük