4 könnyű, gyümölcsös piskóta

Ne törjön le a rossz idő, inkább süss egy finom süteményt! A piskóta mindig sláger, ráadásul számtalan módon variálhatod.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A nyár sajnos végérvényesen búcsút intett, és úgy látszik, idén a vénasszonyokat sem örvendezteti meg semmivel. Mielőtt teljesen elvenné a kedvedet a rossz idő, dobd fel magad egy finom süteménnyel!

A tökéletes piskóta titka

Nézegess képeket!

Elolvasom

A piskóta mindig jó ötlet, és most még kaphatsz hozzá friss gyümölcsöt. Ha pedig mégsem, ne bánkódj, mirelittel is pótolhatod.

Az alap piskótát persze megtöltheted bármi mással is, amihez éppen kedved van, a könnyű mascarponés krémtől kezdve a pénztárcakímélő lekvárig.

Piskóta-alaprecept

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor

A tojásfehérjét verd kemény habbá. Kanalanként tedd bele a cukrot, és dolgozd el a géppel.

Ezután egyesével öntsd bele a tojássárgákat, majd óvatosan szitáld bele a lisztet. Keverd össze, és előmelegített sütőben süsd meg.

Meggyes piskóta

Hozzávalók:

  • 1 kg meggy
  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 6 tojás
  • 1 sütőpor

A vajat a cukorral keverd habosra, majd a tojássárgákat egyenként keverd bele. Szitáld bele a sütőporos lisztet. Végül óvatosan forgasd bele a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Egy tepsit vajazz ki, és öntsd bele a tésztát. A meggyet magozd ki, cukrozd meg, és hagyd állni egy kicsit. Végül nyomkodd a tészta tetejébe. Süsd meg, és felszeletelve, ízlés szerint porcukorral tálald.

Grízes-ribizlis kocka

Hozzávalók:

  • 1 kg ribizli
  • 25 dkg vaj
  • 16 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál gríz
  • 7 dl tej
  • 7 tojás
  • 7 evőkanál liszt
  • 2 csomag vaníliás cukor

A tojást, a lisztet és a hét evőkanál cukrot keverd össze, és süss belőle piskótát. A maradék cukrot a grízzel és a tejjel főzd fel. A vajat a vaníliás cukorral keverd habosra. Ha a grízes massza kihűlt, keverd hozzá a vajhoz. A ribizlit mosd meg, és hagyd lecsöpögni. A piskótát vágd ketté, és a krémet kend rá, majd szórd rá a ribizliszemeket. A maradék krémet pedig kend rá a ribizli tetejére. Helyezd rá a piskóta másik felét, és tedd hűtőbe. Ha kicsit megdermedt, kockára vágva tálald.

Epres piskótatekercs

Hozzávalók:

  • 25 dkg eper
  • 10 dkg krémsajt
  • 2 dl kefir
  • fél dl tej
  • 1 teáskanál zselatin
  • kevés porcukor
  • vaj

Készítsd el a fenti piskóta-alapreceptet úgy, hogy vékony tésztát kapj. Süsd meg, és borítsd vizes konyharuhára, majd óvatosan tekerd fel, és hagyd kihűlni. A zselatint a tejjel állandó kevergetés mellett melegítsd meg. Tedd bele a kefirt, a krémsajtot és egy kis cukrot. Keverd simára. Az epret mosd meg, és hagyd lecsöpögni. Villával törd össze, és keverd a zselatinos masszához. A piskótalapot tekerd ki, és kend meg a krémmel. Tekerd vissza, és tedd hűtőbe. Ha esetleg maradt krém, kend rá a tetejére. Hagyd, hogy kicsit megdermedjen, és már tálalhatod is.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Barackos szelet

Hozzávalók:

  • 60 dkg barack
  • 5 tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor

A tojásokból, a cukorból, a lisztből és a sütőporból készíts piskótatésztát. Öntsd bele egy kivajazott tepsibe. A barackokat mosd meg, majd negyedeld el. Ha nem szeretnéd, hogy a héj rajtuk legyen, akkor egy percre áztasd őket forrásban lévő vízbe, így könnyebben meghámozhatóak. Szórd meg a tészta tetejét a barackkal, és süsd meg. Ízlés szerint porcukorral tálald.

Ezt is szeretjük