Fahéjas, vaníliás vegyes gyümölcsbefőtt: roppanós, őszi gyümölcsökkel
Most bőven van mit a kompótba tenni! Különlegesebb ízvilágot kapsz, ha többféle gyümölccsel készíted.

- Nadrágban léptek a vörös szőnyegre, mégis mindenkit lenyűgöztek nőiességükkel: 7 híresség, aki nem csak estélyiben elegáns »
- Finomítják a barázdákat, fenntartják a rugalmasságot: 6 házi alapanyag ráncok ellen, melyek késleltetik a bőröregedést »
- Ez az egyszerű sminktrükk terjed most a neten: Kate Moss szexi gödröcskéit te is az arcodra varázsolhatod »

- Íme Koltai Róbert bájos, szőke párja: a színész 78 évesen élvezi a késői szerelmet
- Ki volt Az arany ember szerelme Jókai művében? Kvíz a kötelező olvasmányokból
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- Dobó Kata 25 év után felvette a zöld miniruhát: A miniszter félrelépben láttuk rajta először
- Illetlennek tűnsz, ha így jelensz meg egy esküvőn: 10 tiltólistás ruha és kiegészítő
Gyakorlatilag a szilvától a körtéig bármilyen gyümölcs kerülhet az őszi kompótba, de ezzel a kombinációval nem foghatsz mellé. Amennyiben hosszabb időre tennéd el, érdemes száraz dunsztban pihentetni, így szezon után is élvezheted a zamatos gyümölcsök csodás ízét.
Őszi kompót vegyes gyümölcsökből
Hozzávalók
- 4 db őszibarack
- 4 db körte
- 8 db szilva
- 10 dkg cukor
- 5 db szegfűszeg
- 1 rúd fahéj
- 0.5 db citrom
- 1 rúd vanília
Elkészítés:
A gyümölcsöket alaposan mosd meg, a szilvákat vedd ketté, magozd ki, a barackokat és a körtéket vágd vastagabb gerezdekre. Rakd egy lábosba, öntsd fel annyi vízzel, hogy mindent jól ellepjen. Szórd bele az ízesítőket, a cukrot, a vaníliarúd kikapart belsejét, a fahéjat, a szegfűszeget és a citrom frissen facsart levét.
Főzd forrástól számítva körülbelül 10 percig. Akkor az igazi, ha a gyümölcsök roppanósak maradnak. Tedd át alaposan kimosott üvegekbe, és öntsd fel a főzőlével egészen az üveg pereméig. Zárd le légmentesen, és tedd száraz, hűvös helyre.
Házi barackbefőttet is érdemes eltenni télre. Készítsd úgy, ahogy régen a nagyi!
Még több recept