Fahéjas, vaníliás vegyes gyümölcsbefőtt: roppanós, őszi gyümölcsökkel
Most bőven van mit a kompótba tenni! Különlegesebb ízvilágot kapsz, ha többféle gyümölccsel készíted.

oszi-kompot
Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

Ami neked felesleges, másnak érték: így lehet jól jótékonykodni

beauty and style

Nőies bokacsizmák 10 ezer forint alatt: ezek a legsikkesebb fazonok idén ősszel »

Így soha nem ismernél rá a 47 éves, szexi szupermodellre: Heidi Klum az átváltozások mestere »

Most így a legszebb az ombre: csodás színátmenetek a hajba, melyek feldobják a sötét tincseket »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Gyakorlatilag a szilvától a körtéig bármilyen gyümölcs kerülhet az őszi kompótba, de ezzel a kombinációval nem foghatsz mellé. Amennyiben hosszabb időre tennéd el, érdemes száraz dunsztban pihentetni, így szezon után is élvezheted a zamatos gyümölcsök csodás ízét.

Őszi kompót vegyes gyümölcsökből

Hozzávalók:

  • 4 db őszibarack
  • 4 db körte
  • 8 db szilva
  • 10 dkg cukor
  • 5 db szegfűszeg
  • 1 rúd fahéj
  • 0.5 db citrom
  • 1 rúd vanília
Recept idők

Elkészítés:

A gyümölcsöket alaposan mosd meg, a szilvákat vedd ketté, magozd ki, a barackokat és a körtéket vágd vastagabb gerezdekre. Rakd egy lábosba, öntsd fel annyi vízzel, hogy mindent jól ellepjen. Szórd bele az ízesítőket, a cukrot, a vaníliarúd kikapart belsejét, a fahéjat, a szegfűszeget és a citrom frissen facsart levét.

Főzd forrástól számítva körülbelül 10 percig. Akkor az igazi, ha a gyümölcsök roppanósak maradnak. Tedd át alaposan kimosott üvegekbe, és öntsd fel a főzőlével egészen az üveg pereméig. Zárd le légmentesen, és tedd száraz, hűvös helyre. 
Házi barackbefőttet is érdemes eltenni télre. Készítsd úgy, ahogy régen a nagyi!

Ezt is szeretjük