Fahéjas, vaníliás vegyes gyümölcsbefőtt: roppanós, őszi gyümölcsökkel
Most bőven van mit a kompótba tenni! Különlegesebb ízvilágot kapsz, ha többféle gyümölccsel készíted.
Gyakorlatilag a szilvától a körtéig bármilyen gyümölcs kerülhet az őszi kompótba, de ezzel a kombinációval nem foghatsz mellé. Amennyiben hosszabb időre tennéd el, érdemes száraz dunsztban pihentetni, így szezon után is élvezheted a zamatos gyümölcsök csodás ízét.
Őszi kompót vegyes gyümölcsökből
Hozzávalók
- 4 db őszibarack
- 4 db körte
- 8 db szilva
- 10 dkg cukor
- 5 db szegfűszeg
- 1 rúd fahéj
- 0.5 db citrom
- 1 rúd vanília
Elkészítés:
A gyümölcsöket alaposan mosd meg, a szilvákat vedd ketté, magozd ki, a barackokat és a körtéket vágd vastagabb gerezdekre. Rakd egy lábosba, öntsd fel annyi vízzel, hogy mindent jól ellepjen. Szórd bele az ízesítőket, a cukrot, a vaníliarúd kikapart belsejét, a fahéjat, a szegfűszeget és a citrom frissen facsart levét.
Főzd forrástól számítva körülbelül 10 percig. Akkor az igazi, ha a gyümölcsök roppanósak maradnak. Tedd át alaposan kimosott üvegekbe, és öntsd fel a főzőlével egészen az üveg pereméig. Zárd le légmentesen, és tedd száraz, hűvös helyre.
Házi barackbefőttet is érdemes eltenni télre. Készítsd úgy, ahogy régen a nagyi!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept