Habos, selymes Oreo krém pohárban
Röpke fél óra alatt összedobod
Ha krémes, csokis desszertre vágysz, gondolj az egyszerűen elkészíthető Oreo pohárkrémre.

Ez is érdekelhet

Szemüveg helyett ma már a sasszeműség a menő (x)

Inkontinencia és hüvelyszárazság - Mutatunk egy fájdalommentes és azonnali megoldást (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Szőke lett, és eltűnt a hosszú copfja: Ariana Grande nagyon más így »

Zseniális trükk az esküvői fotóhoz: még romantikusabb lesz tőle a kép »

Formátlan szemöldökből tökéletes ív: 2 perc alatt átváltozik az arc »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kényeztető Oreo pohárkrém nemcsak a gyerekek kedvence, de a felnőtteket is rabul ejti. Érdemes először a csokis pudingot megfőzni, mert azt teljesen ki kell hűteni, mielőtt a rétegek közé kerül. Kard Éva pohárkrémjét akár rögtön kínálhatod is.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 13 Oreo keksz
  • 3 dl habtejszín

Mascarponekrém hozzávalói

  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • tejszínhab

Csokikrém hozzávalói

  • 5 dl tej
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag csokis pudingpor
  • tejszínhab
Recept idők

Elkészítés:

A kekszből rakj félre öt darabot a díszítéshez, a többit pedig egyenlően elosztva morzsold a poharakba. A tejszínt verd fel közepesen kemény habbá, és vedd háromfelé. Egy részt keverj össze a mascarponéval, a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd kanalazd a kekszre.

A csokikrémhez a pudingport dolgozd simára kevés tejjel, és add hozzá a cukrot. A maradék tejet egy lábosban kezdd melegíteni. Ha kis buborékok jelennek meg a felszínén, öntsd hozzá a pudingot. Folyamatosan kevergetve főzd sűrűre pár perc alatt, utána hűtsd ki egészen. A már hideg pudinghoz forgass hozzá egy adag felvert tejszínhabot, majd egyenlően elosztva rakd a poharakban lévő mascarponés rétegre.

Végül kanalazd a csokis krémre a maradék tejszínt, szórd meg kekszmorzsával, és tégy rá egy-egy egész kekszet. Az elkészült pohárkrémet ízlés szerint rögtön kínáld, melegebb napokon pedig behűtve tálald.

Ezt is szeretjük