Gyönyörű francia almás pite omlós tésztából: a tetejére szeletekben kerül a gyümölcs

Ez a francia almás pite omlós vajas gyúrt tésztából készül, és a tetejére fahéjas cukor kíséretében sül rá a gyümölcs.

Omlós francia almás pite
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A francia almás pite elkészítése nem fog gondot okozni annak, aki állított már össze vajas gyúrt tésztát. A gyönyörű süti tetején krémes gyümölcsréteg pirul, a tésztája pedig nagyon finom, omlós.

Omlós francia almás pite

Hozzávalók 12 szelethez

A tésztához

  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kevés hideg víz
  • vaj a forma kikenéséhez

A tetejére

  • 3 nagyobb alma
  • 2 tojássárgája
  • 1 evőkanál fahéj
  • 0.5 bögre cukor + 1 evőkanál
  • 0.5 bögre tejszín
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba. Add hozzá a kétféle cukrot és a tojássárgát, morzsold el a vajjal, lazítsd annyi hideg vízzel, hogy jól kezelhető tésztát kapj, majd gyúrd simára, csomagold folpackba, és pihentesd a hűtőben fél órát. A pihentetési idő leteltével nyújtsd ki úgy, hogy egy 24 centis, kivajazott piteformát ki tudj bélelni vele. Az almákat hámozd meg, csumázd ki, szeleteld egészen vékonyra, oszd el őket a tortán, és szórd meg fahéjas cukorral. A tejszínt keverd el a tojássárgákkal és egy evőkanál cukorral, öntsd az almaszeletekre, és told az egészet 180 fokos sütőbe 15-20 percre.

Nem csak desszertet készíthetsz francia módra: a rakott krumplijuk is mennyei.

Tejszínes, francia rakott krumpli: krémesre sül a burgonya

A franciák híres rakott burgonyája nem a megszokott módon készül, a krémesre sült krumpli alatt gombaszeletek is megbújnak.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük