Gyönyörű francia almás pite omlós tésztából: a tetejére szeletekben kerül a gyümölcs
Ez a francia almás pite omlós vajas gyúrt tésztából készül, és a tetejére fahéjas cukor kíséretében sül rá a gyümölcs.
A francia almás pite elkészítése nem fog gondot okozni annak, aki állított már össze vajas gyúrt tésztát. A gyönyörű süti tetején krémes gyümölcsréteg pirul, a tésztája pedig nagyon finom, omlós.
Omlós francia almás pite
Hozzávalók 12 szelethez
A tésztához
- 10 dkg liszt
- 5 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 1 tojássárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- kevés hideg víz
- vaj a forma kikenéséhez
A tetejére
- 3 nagyobb alma
- 2 tojássárgája
- 1 evőkanál fahéj
- 0.5 bögre cukor + 1 evőkanál
- 0.5 bögre tejszín
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba. Add hozzá a kétféle cukrot és a tojássárgát, morzsold el a vajjal, lazítsd annyi hideg vízzel, hogy jól kezelhető tésztát kapj, majd gyúrd simára, csomagold folpackba, és pihentesd a hűtőben fél órát. A pihentetési idő leteltével nyújtsd ki úgy, hogy egy 24 centis, kivajazott piteformát ki tudj bélelni vele. Az almákat hámozd meg, csumázd ki, szeleteld egészen vékonyra, oszd el őket a tortán, és szórd meg fahéjas cukorral. A tejszínt keverd el a tojássárgákkal és egy evőkanál cukorral, öntsd az almaszeletekre, és told az egészet 180 fokos sütőbe 15-20 percre.
Nem csak desszertet készíthetsz francia módra: a rakott krumplijuk is mennyei.
Tejszínes, francia rakott krumpli: krémesre sül a burgonya
A franciák híres rakott burgonyája nem a megszokott módon készül, a krémesre sült krumpli alatt gombaszeletek is megbújnak.
Elolvasom- alma
- sütemény
- almás pite
- almás sütemények
- gyümölcsös sütemény
- gyúrt tészta
- francia almás pite
- Recept
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció