Csavarj rajta egyet: isteni sajtos-sonkás omlett-tekercs
Készíts bombasztikus reggelit, az omlett-tekercs jól megpakolva igazán különleges és laktató.
Az omlettet annyira sokféleképpen variálhatod, hogy soha nem tudod megunni. Ha van időd, süsd meg tepsiben, majd tekerd fel, mint a piskótát. Ha a tojáslepényt sajttal, sonkával is gazdagítod, délig biztosan nem leszel éhes. Bátran rakhatsz a masszába zöldségeket is.

Omlett-tekercs
Hozzávalók 4 személyre
- 10 dkg sonka
- 10 dkg sajt
- 6 db tojás
- 3 evőkanál tej
- 2 evőkanál liszt
- só
- bors
- oregánó
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, és villával verd fel. Keverd csomómentesre a tejjel, a sóval, a borssal, az oregánóval és a liszttel. Öntsd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és egyengesd el. Szórd meg a kis darabokra vágott sonkával és a reszelt sajttal.
Told előmelegített sütőbe, és süsd meg 170 fokon körülbelül 15 perc alatt. Akkor jó, ha a teteje és a szélei megszilárdulnak. Vedd ki a sütőből, borítsd egy deszkára, és határozott mozdulatokkal csavard fel, mint a piskótatekercset. Ha szeretnéd, megkenheted még sajtkrémmel vagy tejföllel is.
