Olaszos rakott tészták 25 perc alatt

Egy finom tészta remek vacsora lehet. Csak főzd meg, rétegezd más hozzávalókkal és egy kis sajttal, majd süsd meg!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tésztaételeket szerencsére gyorsan el tudod készíteni, még rakottas formájában is, így kitűnő vacsora válhat belőlük. Olyan alapanyagokat használhatsz fel, melyeket szeretsz, hiszen a tészta remekül variálható zöldségekkel és húsokkal egyaránt.

13 tésztafőzési fortély

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ha kellőképpen megéheztél, és még nem tudod, mit dobj össze vacsorára, próbáld ki ízletes és gyorsan elkészíthető olaszos rakottasainkat.

Paradicsomos lasagne

Hozzávalók:

  • 1 kg darált hús
  • 25 dkg lasagne tészta
  • 15 dkg sajt
  • 5 dl paradicsomszósz
  • 4 dkg vaj
  • 2,5 dl tej
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • olívaolaj
  • bazsalikom

Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát olajon pirítsd meg. Tedd rá a húst, sózd, borsozd, és kifehéredésig pirítsd.

Tegyél rá a húsra egy kis pohár vizet, és párold majdnem puhára. Ekkor add hozzá a paradicsomszószt és a bazsalikomot, majd alaposan főzd össze. A felmelegített vajhoz tedd hozzá a lisztet, a tejet, és főzd fel. Amikor már ez is megvan, öntsd rá a húsra, és keverd össze. Egy jénai tálat vajazz ki, és tegyél az aljába a paradicsomos masszából. Jöhet rá a tészta, és folytasd a rétegezést, míg el nem fogynak a hozzávalók. Felülre szósz kerüljön. Reszeld rá a sajtot, és előmelegített sütőben süsd meg.

Spenótos-oregánós rakott tészta

Hozzávalók:

  • 60 dkg darált hús
  • 50 dkg csőtészta
  • 20 dkg spenót
  • 15 dkg trappista sajt
  • 10 dkg vaj
  • 3 dl tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • oregánó

Tegyél fel vizet főni, és amikor forr, add hozzá a tésztát. Eközben a hagymát aprítsd fel, és pici olajon dinszteld meg. Szórd rá a húst, sózd, borsozd és pirítsd meg. A spenótot tisztítsd meg, és tépkedd apró darabokra. A zúzott fokhagymával együtt add a húshoz, és addig főzd, míg összeesik. A tojásokat a tejföllel, a vajjal és ízlésed szerint oregánóval keverd simára, végül keverd össze a hússal. Egy tűzálló tál alját rakd ki a lecsepegtetett tésztával, majd felváltva rétegezd a húsos masszával. Szórd meg reszelt sajttal, és előmelegített sütőben süsd készre.

Szójás spagetti

Hozzávalók:

  • 30 dkg spagetti
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 paradicsom
  • 1 csomag szójagranulátum
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 evőkanál só
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • késhegynyi fokhagymakrém
  • késhegynyi pirospaprika
  • ételízesítő

A tésztát tedd fel főni. A hagymát aprítsd fel, és pici olajon pirítsd meg. A szójára szűrőn keresztül engedj vizet, és add a hagymához. Tedd bele a pirospaprikát és a fokhagymakrémet, öntsd fel kicsit vízzel, és lefedve párold puhára. A tészta egyharmadát terítsd egy tűzálló tál aljába, oszlasd el rajta a szójás massza és a tejföl felét, majd rétegezz rá még egy sor spagettit. Megint szójás réteg következik, amit paradicsomszeletekkel fedj be. Végül még egy sor tészta következik, amire locsold rá a tejfölt. Előmelegített sütőben süsd meg.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Olasz szalonnás makaróni

Hozzávalók:

  • 40 dkg makaróni
  • 20 dkg szalonna
  • 5 dkg parmezán
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors

A vajon dinszteld meg az apróra vágott hagymát, majd add hozzá a felkockázott szalonnát is. A kifőzött és leszűrt tésztát tedd egy tűzálló tál aljára, és öntsd rá a szalonnás-hagymás masszát. A tojást a tejszínnel keverd össze, reszeld bele a parmezánt, és öntsd a tésztára. Előmelegített sütőben süsd pirosra.

Ezt is szeretjük