Olaszos rakott tészták 25 perc alatt
Egy finom tészta remek vacsora lehet. Csak főzd meg, rétegezd más hozzávalókkal és egy kis sajttal, majd süsd meg!

Ez is érdekelhet

Megvan, melyik a legjobb játék a gyereknek! (x)

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

A nyugdíjasotthonból mentek fellépni: 40 év után újra színpadra álltak a szereplők (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

beauty and style

A nő, aki a saját teste rabszolgájává vált: így lett fiús kislányból dögös szexszimbólum Marilyn Monroe »

Pofonegyszerű alap smink piros rúzzsal: kevés az ennél nőiesebb »

Ezek a színek a tél kedvencei: vibráló árnyalatokból nincs hiány »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tésztaételeket szerencsére gyorsan el tudod készíteni, még rakottas formájában is, így kitűnő vacsora válhat belőlük. Olyan alapanyagokat használhatsz fel, melyeket szeretsz, hiszen a tészta remekül variálható zöldségekkel és húsokkal egyaránt.

Ha kellőképpen megéheztél, és még nem tudod, mit dobj össze vacsorára, próbáld ki ízletes és gyorsan elkészíthető olaszos rakottasainkat.

Paradicsomos lasagne

Hozzávalók:

  • 1 kg darált hús
  • 25 dkg lasagne tészta
  • 15 dkg sajt
  • 5 dl paradicsomszósz
  • 4 dkg vaj
  • 2,5 dl tej
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • olívaolaj
  • bazsalikom

Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát olajon pirítsd meg. Tedd rá a húst, sózd, borsozd, és kifehéredésig pirítsd.

Tegyél rá a húsra egy kis pohár vizet, és párold majdnem puhára. Ekkor add hozzá a paradicsomszószt és a bazsalikomot, majd alaposan főzd össze. A felmelegített vajhoz tedd hozzá a lisztet, a tejet, és főzd fel. Amikor már ez is megvan, öntsd rá a húsra, és keverd össze. Egy jénai tálat vajazz ki, és tegyél az aljába a paradicsomos masszából. Jöhet rá a tészta, és folytasd a rétegezést, míg el nem fogynak a hozzávalók. Felülre szósz kerüljön. Reszeld rá a sajtot, és előmelegített sütőben süsd meg.

Spenótos-oregánós rakott tészta

Hozzávalók:

  • 60 dkg darált hús
  • 50 dkg csőtészta
  • 20 dkg spenót
  • 15 dkg trappista sajt
  • 10 dkg vaj
  • 3 dl tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • oregánó

Tegyél fel vizet főni, és amikor forr, add hozzá a tésztát. Eközben a hagymát aprítsd fel, és pici olajon dinszteld meg. Szórd rá a húst, sózd, borsozd és pirítsd meg. A spenótot tisztítsd meg, és tépkedd apró darabokra. A zúzott fokhagymával együtt add a húshoz, és addig főzd, míg összeesik. A tojásokat a tejföllel, a vajjal és ízlésed szerint oregánóval keverd simára, végül keverd össze a hússal. Egy tűzálló tál alját rakd ki a lecsepegtetett tésztával, majd felváltva rétegezd a húsos masszával. Szórd meg reszelt sajttal, és előmelegített sütőben süsd készre.

Szójás spagetti

Hozzávalók:

  • 30 dkg spagetti
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 paradicsom
  • 1 csomag szójagranulátum
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 evőkanál só
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • késhegynyi fokhagymakrém
  • késhegynyi pirospaprika
  • ételízesítő

A tésztát tedd fel főni. A hagymát aprítsd fel, és pici olajon pirítsd meg. A szójára szűrőn keresztül engedj vizet, és add a hagymához. Tedd bele a pirospaprikát és a fokhagymakrémet, öntsd fel kicsit vízzel, és lefedve párold puhára. A tészta egyharmadát terítsd egy tűzálló tál aljába, oszlasd el rajta a szójás massza és a tejföl felét, majd rétegezz rá még egy sor spagettit. Megint szójás réteg következik, amit paradicsomszeletekkel fedj be. Végül még egy sor tészta következik, amire locsold rá a tejfölt. Előmelegített sütőben süsd meg.

Olasz szalonnás makaróni

Hozzávalók:

  • 40 dkg makaróni
  • 20 dkg szalonna
  • 5 dkg parmezán
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors

A vajon dinszteld meg az apróra vágott hagymát, majd add hozzá a felkockázott szalonnát is. A kifőzött és leszűrt tésztát tedd egy tűzálló tál aljára, és öntsd rá a szalonnás-hagymás masszát. A tojást a tejszínnel keverd össze, reszeld bele a parmezánt, és öntsd a tésztára. Előmelegített sütőben süsd pirosra.

Ezt is szeretjük