Olaszos rakott tészták 25 perc alatt
Egy finom tészta remek vacsora lehet. Csak főzd meg, rétegezd más hozzávalókkal és egy kis sajttal, majd süsd meg!
A tésztaételeket szerencsére gyorsan el tudod készíteni, még rakottas formájában is, így kitűnő vacsora válhat belőlük. Olyan alapanyagokat használhatsz fel, melyeket szeretsz, hiszen a tészta remekül variálható zöldségekkel és húsokkal egyaránt.
Ha kellőképpen megéheztél, és még nem tudod, mit dobj össze vacsorára, próbáld ki ízletes és gyorsan elkészíthető olaszos rakottasainkat.
Paradicsomos lasagne
Hozzávalók:
- 1 kg darált hús
- 25 dkg lasagne tészta
- 15 dkg sajt
- 5 dl paradicsomszósz
- 4 dkg vaj
- 2,5 dl tej
- 2 evőkanál liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- olívaolaj
- bazsalikom
- só
Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát olajon pirítsd meg. Tedd rá a húst, sózd, borsozd, és kifehéredésig pirítsd.
Tegyél rá a húsra egy kis pohár vizet, és párold majdnem puhára. Ekkor add hozzá a paradicsomszószt és a bazsalikomot, majd alaposan főzd össze. A felmelegített vajhoz tedd hozzá a lisztet, a tejet, és főzd fel. Amikor már ez is megvan, öntsd rá a húsra, és keverd össze. Egy jénai tálat vajazz ki, és tegyél az aljába a paradicsomos masszából. Jöhet rá a tészta, és folytasd a rétegezést, míg el nem fogynak a hozzávalók. Felülre szósz kerüljön. Reszeld rá a sajtot, és előmelegített sütőben süsd meg.
Spenótos-oregánós rakott tészta
Hozzávalók:
- 60 dkg darált hús
- 50 dkg csőtészta
- 20 dkg spenót
- 15 dkg trappista sajt
- 10 dkg vaj
- 3 dl tejföl
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 tojás
- 1 fej vöröshagyma
- oregánó
Tegyél fel vizet főni, és amikor forr, add hozzá a tésztát. Eközben a hagymát aprítsd fel, és pici olajon dinszteld meg. Szórd rá a húst, sózd, borsozd és pirítsd meg. A spenótot tisztítsd meg, és tépkedd apró darabokra. A zúzott fokhagymával együtt add a húshoz, és addig főzd, míg összeesik. A tojásokat a tejföllel, a vajjal és ízlésed szerint oregánóval keverd simára, végül keverd össze a hússal. Egy tűzálló tál alját rakd ki a lecsepegtetett tésztával, majd felváltva rétegezd a húsos masszával. Szórd meg reszelt sajttal, és előmelegített sütőben süsd készre.
Szójás spagetti
Hozzávalók:
- 30 dkg spagetti
- 2 fej vöröshagyma
- 2 paradicsom
- 1 csomag szójagranulátum
- 1 nagy pohár tejföl
- 1 evőkanál só
- 1 evőkanál olívaolaj
- késhegynyi fokhagymakrém
- késhegynyi pirospaprika
- ételízesítő
A tésztát tedd fel főni. A hagymát aprítsd fel, és pici olajon pirítsd meg. A szójára szűrőn keresztül engedj vizet, és add a hagymához. Tedd bele a pirospaprikát és a fokhagymakrémet, öntsd fel kicsit vízzel, és lefedve párold puhára. A tészta egyharmadát terítsd egy tűzálló tál aljába, oszlasd el rajta a szójás massza és a tejföl felét, majd rétegezz rá még egy sor spagettit. Megint szójás réteg következik, amit paradicsomszeletekkel fedj be. Végül még egy sor tészta következik, amire locsold rá a tejfölt. Előmelegített sütőben süsd meg.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Olasz szalonnás makaróni
Hozzávalók:
- 40 dkg makaróni
- 20 dkg szalonna
- 5 dkg parmezán
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 dl tejszín
- 1 evőkanál vaj
- 1 fej vöröshagyma
- só
- bors
A vajon dinszteld meg az apróra vágott hagymát, majd add hozzá a felkockázott szalonnát is. A kifőzött és leszűrt tésztát tedd egy tűzálló tál aljára, és öntsd rá a szalonnás-hagymás masszát. A tojást a tejszínnel keverd össze, reszeld bele a parmezánt, és öntsd a tésztára. Előmelegített sütőben süsd pirosra.
OLVASD EL EZT IS!
- tészta
- rakott
Hipergyors rakott tészták
- spagetti
- tészta
Az eredeti carbonara spagetti receptje
- olasz
- tészta