Olaszos rakott krumpli sok sajttal a tetején: paradicsom és darált hús gazdagítja
A sok-sok sajttal, paradicsommal és darált hússal készült olaszos rakott krumpli után mindenki megnyalja a tíz ujját.

olasz rakott krumpli
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A krumpli igazán remek étel, hiszen gyakorlatilag azzal párosítod, amivel csak szeretnéd, mindenképpen valami nagyszerű sül majd ki belőle. Ez az olaszos változat darált hússal, paradicsommal és zöldfűszerekkel készül, tojásos tejföl dúsítja, a tetejét pedig nyúlós sajt koronázza meg.

Olaszos rakott krumpli receptje

Hozzávalók:

  • 80 dkg krumpli
  • 30 dkg darált hús
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2 paradicsom
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl tejszín
  • 1 tojás
  • 1 hagyma
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit héjában főzd meg, és hűtsd ki. Ha már kézbe tudod venni, hámozd meg, és vágd karikákra. Közben a hagymát kockázd fel, és kevés olajon párold üvegesre. Dobd rá a darát húst, sózd, borsozd, és süsd kevergetve fehéredésig. A paradicsomokat karikázd fel. A tejfölt keverd el a tejszínnel és a tojással.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy tűzálló tál aljában oszd el a krumplikarikák felét. Kicsit sózd meg, simítsd el rajta a darált húst, tedd rá a szép paradicsomszeleteket, szórd meg zöldfűszerekkel, és locsold meg a tojásos tejföl felével. Fedd be a maradék krumplival, sózd, öntsd rá a tejföl másik felét, és szórd meg gazdagon reszelt sajttal. Alufóliával letakarva told a sütőbe egy órára. 

Ha most inkább hús nélküli változatra vágysz, próbáld ki a szárított paradicsommal készült vegetáriánus rakott krumplit.

Ezt is szeretjük