Olaszos rakott krumpli sok sajttal a tetején: paradicsom és darált hús gazdagítja
A sok-sok sajttal, paradicsommal és darált hússal készült olaszos rakott krumpli után mindenki megnyalja a tíz ujját.

- Esztétikus ajakfeltöltés túlzások nélkül: 3 eljárás, amivel természetes hatás érhető el »
- Császármetszés utáni heg egy bikinis fotón: a gyönyörű modell sok nőnek segít, hogy elfogadja testét »
- A legfinomabb vízhajtó gyümölcsök és zöldségek tavasszal: fokozzák az anyagcserét és feldobják a frissítő smoothie-t »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Vastag Csaba címlapon új barátnőjével: a gyönyörű Evelinnel már össze is költöztek
- 10 ismert magyar közmondás, amiből elvettünk egy-egy szót: tudod, mi hiányzik?
A krumpli igazán remek étel, hiszen gyakorlatilag azzal párosítod, amivel csak szeretnéd, mindenképpen valami nagyszerű sül majd ki belőle. Ez az olaszos változat darált hússal, paradicsommal és zöldfűszerekkel készül, tojásos tejföl dúsítja, a tetejét pedig nyúlós sajt koronázza meg.
Olaszos rakott krumpli receptje
Hozzávalók
- 80 dkg krumpli
- 30 dkg darált hús
- 15 dkg reszelt sajt
- 2 paradicsom
- 2 dl tejföl
- 2 dl tejszín
- 1 tojás
- 1 hagyma
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 teáskanál oregánó
- 1 teáskanál kakukkfű
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A krumplit héjában főzd meg, és hűtsd ki. Ha már kézbe tudod venni, hámozd meg, és vágd karikákra. Közben a hagymát kockázd fel, és kevés olajon párold üvegesre. Dobd rá a darát húst, sózd, borsozd, és süsd kevergetve fehéredésig. A paradicsomokat karikázd fel. A tejfölt keverd el a tejszínnel és a tojással.
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy tűzálló tál aljában oszd el a krumplikarikák felét. Kicsit sózd meg, simítsd el rajta a darált húst, tedd rá a szép paradicsomszeleteket, szórd meg zöldfűszerekkel, és locsold meg a tojásos tejföl felével. Fedd be a maradék krumplival, sózd, öntsd rá a tejföl másik felét, és szórd meg gazdagon reszelt sajttal. Alufóliával letakarva told a sütőbe egy órára.
Ha most inkább hús nélküli változatra vágysz, próbáld ki a szárított paradicsommal készült vegetáriánus rakott krumplit.
Még több recept