Olasz saláta: így készíts egészséges, laktató ebédet tojással és tonhallal
Az olasz saláta gyorsan elkészül, és a vonalaidra is vigyázol vele.
Az olasz salátában minden megvan, ami egy könnyű, mégis tápláló ebédhez vagy vacsorához kell. A zöldségek friss, zamatos ízt adnak neki, a főtt tojás és a tonhal pedig kellően eltelít.
Olasz saláta
Hozzávalók 4 személyre
- 1 fej jégsaláta
- 1 marék olívabogyó
- 1 kígyóuborka
- 1 lilahagyma
- 3 paradicsom
- 2 tojás
- 75 ml olívaolaj
- 1 konzerv tonhal
- fél citrom leve
- csipet só
- csipet bors
- 5 g oregánó
- 10 g bazsalikom
Elkészítés:
Főzd keményre a tojásokat 8-10 perc alatt, majd hámozd meg. Közben a tonhalról szűrd le a levét. Mosd meg a salátát és a többi zöldséget, majd karikázd fel a hagymát és az uborkát. Vágd fel cikkekre a tojást és a paradicsomot. Egy salátástál alján helyezd el a felaprított jégsalátát, az uborkát és a hagymát. Ezután rakd körbe felváltva a paradicsom- és a tojáscikkeket, majd jöhet az olívabogyó és elszórtan a tonhal. A díszítéshez használj friss bazsalikomlevelet, ha nincs kéznél, az őrölt is megteszi.
Az öntethez keverd össze az olívaolajat a sóval és a borssal, majd csorgasd hozzá a kifacsart citromlevet az oregánóval. Öntsd az öntetet a salátádra, majd fél órára tedd hűtőbe, így még finomabb lesz.


Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció