Különleges olasz rakott krumpli fűszeres, paradicsomos szósszal és sok sajttal

Az olasz rakott krumpli darált hússal készül, hangsúlyos benne a paradicsom és a sajt is.

Különleges olasz rakott krumpli fűszeres, paradicsomos szósszal és sok sajttal
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha szereted a mediterrán ízeket, ezt a rakott krumplit rendszeresen elkészíted majd. A paradicsomos, darált húsos ragu kellemesen fűszeres, a sok sajt pedig csábító. Ha bírod a csípőset, érdemes chilivel is megszórni. A kiadós egytálétel méltó vetélytársa a mi rakott krumplinknak. Semmi kétség, mindenki hamar eltünteti. 

Olasz rakott krumpli

Hozzávalók

  • 1 kg krumpli
  • 30 dkg darált hús
  • 30 dkg mozzarella
  • 3 db paradicsom
  • 2.5 dl paradicsomszósz
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit mosd meg, tedd egy lábosba, és önts rá valamivel több vizet, mint amennyi ellepi. Főzd meg körülbelül 20 perc alatt, majd pucold meg, és amikor kicsit hűl, vágd karikákra. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olívaolajon süsd egy-két percig. Rakd rá a darált húst, és kevergesd fehéredésig. Ízesítsd sóval, borssal, oregánóval, zúzott fokhagymával, majd öntsd hozzá a paradicsomszószt. Párold 15 percig, közben kevergesd meg.

Egy kivajazott tűzálló tálba rakj le egy sor krumplit, arra simíts húsos, paradicsomos szószt, majd szórd meg reszelt sajttal. Folytasd addig a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére szórj petrezselymet, karikázz paradicsomot, és fedd be sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 30 perc alatt. Mielőtt tálalnád, pihentesd pár percig.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük