A tökéletes olajos piskóta a szomszédasszony receptje szerint - Nem szárad ki, és nem esik össze
Az olajos piskóta kitűnő alap lehet tortákhoz, öntetekhez, de önmagában is finom.

A tökéletes olajos piskóta a szomszédasszony receptje szerint - Nem szárad ki, és nem esik össze
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Néha még a tapasztalt háziasszonyok piskótája sem lesz tökéletes. Ezzel a bevált recepttel viszont bárki biztosra mehet. Annál finomabb lesz az olajos piskóta, minél levegősebb, így érdemes jó sokáig kevergetni. A végeredmény: magas, szép és remek állagú tészta, amit még nagyon sokszor meg fogsz sütni.

Olajos piskóta

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 7 evőkanál olaj
  • 6 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. Kanalanként add hozzá a cukrot, a vaníliát, majd egyesével rakd hozzá a tojások sárgáját. Mindegyikkel jól dolgozd össze, és mehet hozzá az olaj, ugyancsak részletekben. A lisztet vegyítsd a sütőporral, a reszelt citromhéjjal, és óvatosan forgasd a masszába. Spatulával dolgozz, hogy ne törd össze a tésztát.

Egyengesd a masszát vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, és előmelegített sütőben, 170 fokon süsd aranybarnára körülbelül 25 perc alatt. Az olajos piskótára is érvényes, hogy ne nyitogasd a sütőajtót, mert a tészta összeesik. Amikor a süti elválik az edény szélétől, végezz tűpróbát! Ha nem tapad a tűre massza, kiveheted a sütőből.

Ezt is szeretjük