Nyolctojásos gyümölcsös piskóta: ezekkel a trükkökkel szép magas lesz
Kezdődik a gyümölcsszezon, így gyerekkorunk nagy kedvencébe, az aranysárga, puha piskótába is rejts egy jó adagot!

nyolctojasos-piskota
Ez is érdekelhet

Szárazak a kezeid a sok kézmosástól? Ne aggódj, jó kezekben vagy! (x)

Az autista Robika javulni kezdett (x)

Szabadtéri környezetben több mint 100 világmárka újra vár a Premier Outletben! (x)

beauty and style

Itt vásárolj, ha másodkézből akarsz designer darabokat: 4 külföldi webshopot mutatunk »

Táplálja és hidratálja a bőrt: házi, szépítő pakolás kakaóból és avokádóból »

Az 52 éves Julia Roberts mesterien bánik a sötét színekkel: a színésznő tudja, mi a sikkes elegancia »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az egyszerűnek tűnő piskóta bárkin könnyen kifoghat, elég, ha nem figyelsz oda egy kicsit a tésztakészítésre. Az alapszabályok betartásával viszont jelentősen csökken a hibázás lehetősége. A megfelelő arányok mellett fontos, hogy szétválasztáskor ne kerüljön sárgája a fehérjébe, különben nehezen vered fel a habot. Amennyiben nem vagy rutinos, fél csomag sütőport is tehetsz a piskótába. Bármilyen gyümölcs mehet bele, a tésztát pedig néhány kellemes aromájú fűszerrel is feldobhatod.

Nyolctojásos gyümölcsös piskóta

Hozzávalók:

  • 30 dkg gyümölcs
  • 8 evőkanál liszt
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 mokkáskanál szegfűszeg
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a fehérjéket egy csipet sóval verd kemény habbá. Kanalanként dolgozd hozzá a cukrot, majd a vaníliát is. Add hozzá a tojássárgákat, és részletekben szórd hozzá az átszitált, fahéjjal, szegfűszeggel vegyített lisztet. Spatulával forgasd hozzá, hogy ne törd össze a habot. 
 

A sima tésztát simítsd vajjal kikent, liszttel megszórt tortaformába vagy tepsibe. A tetejére rakd a megmosott, alaposan lecsöpögtetett gyümölcsöt. Ha nem akarod, hogy lesüllyedjen a tészta aljára, forgasd kevés lisztbe. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd aranysárgára körülbelül 35 perc alatt. Amikor szép a színe, magas, és az illata beteríti a konyhát, teszteld tűpróbával. Ha nem lesz ragacsos a piskóta közepébe szúrt tű, kiveheted a sütőből. Fontos, hogy a sütés első 20 percében ne nyitogasd a sütő ajtaját, mert könnyen összeesik a tészta!
Kóstoltad már a vajas piskótából készülő, lekváros, habos Viktória-tortát? Az angolok kedvencét otthon is elkészítheted.

Ezt is szeretjük