Rakott karfiol dupla sajttal nyári változatban
Egészségesen laktató egytálétel sok-sok finom sajttal és egy kis besamellel, hogy még lágyabb legyen a végeredmény.

Nyereményjáték

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

Nyerd meg a Világörökségek Magyarországon című könyvet, és merülj el hazánk csodás világában! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Szív- és érrendszeri betegségeket okozhat, mégis kevesen ismerik ezt a szövődményt - Lehet tenni ellene (x)

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

Lágy hullámok tésztaszűrővel készítve: így még biztosan nem szárítottál hajat »

Karcsúbb derék, keskenyebb csípő: ilyen szoknyafazonokkal várd a tavaszt! »

Rugalmasabb, feszesebb bőr pillanatok alatt: hidratáló és fiatalító fátyolmaszkok körképe »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A rakott zöldségek nyáron mindig jó választásnak bizonyulnak, hiszen pofonegyszerűen készíthető egytálételekről van szó, amik fűszeresek, zamatosak, ellenállhatatlanok.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 nagy fej karfiol
  • 10 dkg rizs
  • 60 dkg darált marhahús - közepesen zsíros
  • 1 közepes fejhagyma
  • 20 dkg sajt - a legjobb, ha legalább kétfélét használsz
  • egy csipetnyi frissen őrölt szerecsendió
  • 15 dkg zsíros tejföl
  • frissen őrölt bors
  • étolaj
  • 1 evőkanálnyi pirospaprika
  • vaj a tál kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

Ha sikerült beszerezned mindent, pucold meg a hagymát, kockázd apróra, a karfiolt mosd át alaposan, szedd rózsáira, majd sózd meg, a sajtokat reszeld le. A rizst főzd félkeményre. A karfiolt enyhén sós vízben főzd közepesen puhára. A hagymát vékony olajon dinszteld üvegesre, majd add hozzá a paprikát, ügyelve, hogy le ne égjen, majd mehet hozzájuk a hús is. Amikor a hús már átfőtt, add hozzá a rizst is, kevergesd így együtt 4-5 percig. Egy tűzálló tálat vajazz ki vékonyan, majd tégy bele egy réteg karfiolt, arra a húsos ragut, majd rá a másik réteg karfiolt. A sajtot vagy sajtokat keverd el a tejföllel, és ezt egyengesd el az egész tetején. 190 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt szépen megpirul, amikor ezt elérte, kész is vagy.

Blog.hu ajánló