A megunhatatlan nyári töltött paprika receptje: így lesz olyan, mint régen a nagyié
A töltött paprika ilyenkor a legfinomabb! A friss paprika és paradicsom szezonjában muszáj elkészíteni ezt az egytálételt.

nyari-toltott-paprika
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A töltött paprika íze és illata mindenkit elvarázsol. A nyár kedvenc egytálétele számtalan változatban elkészíthető, és hihetetlenül egyszerű. A selymes, zamatos szósz mellé készíts főtt krumplit, azzal laktatóbbá teheted a fogást. A töltelékhez a rizst nem kell előre megfőzni, amíg a hús és a paprika megpuhul, a rizs is elkészül. 

Nyári töltött paprika

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 20 dkg rizs
  • 20 dkg sűrített paradicsom
  • 10 db tölteni való paprika
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 db tojás
  • 1 l paradicsomlé
  • 1 csomag rizs
  • petrezselyem a tálaláshoz
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A töltelékhez a darált húst keverd össze sóval, borssal, a rizzsel és a tojással. A paprikákat mosd meg, csumázd ki, a magokat kapard ki, és töltsd meg a húsos keverékkel. Túl sok tölteléket ne tegyél bele, mert a paprika szétrepedhet. Ha marad darált hús, készíts belőle gombócokat.

Az olajat öntsd egy lábosba, add hozzá a lisztet, és kevergetve készíts belőle zsemleszínű rántást. Öntsd fel a sűrített paradicsommal, a paradicsomlével, ízesítsd sóval, cukorral, tedd hozzá a paprikákat és a gombócokat, majd 40-50 perc alatt főzd puhára. Néhány szál apróra vágott petrezselyemzölddel és főtt krumplival tálald. 
Miért használnál bolti paradicsomszószt, ha most otthon is könnyen elkészítheted, és nincs benne tartósítószer? 

Ezt is szeretjük