A megunhatatlan nyári töltött paprika receptje: így lesz olyan, mint régen a nagyié
A töltött paprika ilyenkor a legfinomabb! A friss paprika és paradicsom szezonjában muszáj elkészíteni ezt az egytálételt.

- Anya Taylor-Joy szimpla eleganciája szuper inspirációbomba a nőies szettekhez: csodásan fest a Dior kampányában »
- A farmertrend legmenőbb darabjait nőies és laza stílusban is elsütheted: változatosan variálható fazonok »
- A szezon legdivatosabb frizurái újragondolva: ultranőies fazonok rövidtől a hosszúig »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Jelentős szigorítás várhat az autósokra: sokan elveszíthetik miatta a jogosítványukat
- Gyerekként a Barátok közt Berényi Danija volt: ennyit változott 24 év alatt Váradi Zsolt
- Lilu és Ördög Nóra közös műsorvezetése nem működött: a szőke tévés kitálalt, miért
- Ki volt Az arany ember szerelme? 10 kérdés az iskolai kötelező olvasmányokból
A töltött paprika íze és illata mindenkit elvarázsol. A nyár kedvenc egytálétele számtalan változatban elkészíthető, és hihetetlenül egyszerű. A selymes, zamatos szósz mellé készíts főtt krumplit, azzal laktatóbbá teheted a fogást. A töltelékhez a rizst nem kell előre megfőzni, amíg a hús és a paprika megpuhul, a rizs is elkészül.
Nyári töltött paprika
Hozzávalók
- 50 dkg darált hús
- 20 dkg rizs
- 20 dkg sűrített paradicsom
- 10 db tölteni való paprika
- 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 4 evőkanál olaj
- 1 db tojás
- 1 l paradicsomlé
- 1 csomag rizs
- só
- petrezselyem a tálaláshoz
- bors
Elkészítés:
A töltelékhez a darált húst keverd össze sóval, borssal, a rizzsel és a tojással. A paprikákat mosd meg, csumázd ki, a magokat kapard ki, és töltsd meg a húsos keverékkel. Túl sok tölteléket ne tegyél bele, mert a paprika szétrepedhet. Ha marad darált hús, készíts belőle gombócokat.
Az olajat öntsd egy lábosba, add hozzá a lisztet, és kevergetve készíts belőle zsemleszínű rántást. Öntsd fel a sűrített paradicsommal, a paradicsomlével, ízesítsd sóval, cukorral, tedd hozzá a paprikákat és a gombócokat, majd 40-50 perc alatt főzd puhára. Néhány szál apróra vágott petrezselyemzölddel és főtt krumplival tálald.
Miért használnál bolti paradicsomszószt, ha most otthon is könnyen elkészítheted, és nincs benne tartósítószer?

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept