Ilyen finomat rég ettél: nyári sajtkrém szendvicsre vagy mártogatósnak
Ezt a nyári sajtkrémet kend legközelebb a kenyeredre!
A mártogatós baráti összejövetelek, kerti partik nagy sztárja, a közelgő olimpiához is jól jön. A sajthoz remekül passzol a szilva és az áfonya. Ne a nyomós sajtot vásárold, hanem a fetára hasonlító, krémfehér változatot. Észre sem veszed, és rögtön elfogy a tányérról.

Nyári sajtkrém
Hozzávalók 4 személyre
- 100 g friss krémfehér sajt
- 80 g tejföl
- 20 g aszalt szilva
- 10 g aszalt vörösáfonya
- 1 lime
Elkészítés:
A tejföl felével dolgozd össze a sajtot. Akkor jó, ha krémes. Az aszalt szilvát és az áfonyát vágd apró darabokra. Tedd a sajthoz, majd add hozzá a maradék tejfölt is. Reszeld rá a lime héját, és keverd alaposan össze.
Tedd a hűtőbe a krémet, és többé ne keverd át. Legalább hat óráig hagyd a hidegen, hogy az ízek jól összeérjenek. Az a legjobb, ha egy éjszakán át pihenteted. Utána már kenheted is a kenyérre, vagy mártogatósként kínáld különféle nasikhoz. Zellert, zöldfűszert is keverhetsz hozzá.


Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció