20 perces, nyári meggyleves: ha így sűríted, még finomabb lesz
A nyár kedvence a savanykás meggyleves. Tejszínnel sokkal selymesebb.


- Visszatért az egyik legelőnytelenebb trend: az alacsony derekú nadrágot máig nem hevertük ki »
- A Mundruczó-film 32 éves sztárja elképesztően stílusos: Vanessa Kirby megjelenése mindig kifogástalan »
- Ez a nőies cipőfazon 60 éve nem ment ki a divatból: a Chanel klasszikusáért még ma is bolondulnak a nők »
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- Auschwitzban halt meg a 14 éves lány: utolsó fotói még megrázóbbak színesben
- Varga Feri után felesége is lefogyott - Balássy Betty ennyire karcsú lett
- Az 50 évvel ezelőtti Budapestről kerültek elő fotók: nagyon más volt akkor az élet a fővárosban
- Britney Spears ritkán látott fiai jól megnőttek: fotókon Sean és Jayden
Még mindig összefut a nyál a szádban, ha a nagyi meggylevesére gondolsz, amit oly sokszor főzött a vakáció alatt? Ez méltó vetélytársa lehet. Ha liszt helyett pudingporral habarod be, még finomabb lesz. Tálalás előtt hűtsd be, majd díszítsd tejszínhabbal, mentával vagy citromfűvel.
Nyári meggyleves receptje
Hozzávalók 4 személyre:
- 40 dkg meggy
- 2.5 dl tejszín
- 2 evőkanál vaníliás puding
- 5 szem szegfűszeg
- 4 evőkanál cukor
- 0.5 rúd fahéj
- 1 csipet só
- víz
Elkészítés:
A meggyet mosd meg, magozd ki, és rakd egy lábosba. Öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Rakd hozzá a szegfűszeget, a fahéjat, a sót, a cukrot, és főzd körülbelül nyolc-tíz percig. Ha szeretnéd, egy részét le is turmixolhatod.
Egy tálban keverd simára a tejszínt és a pudingport. Kanalazz hozzá a főzőléből, és csorgasd a levesbe. Közben folyamatosan kavard, majd főzd össze pár perc alatt. Ha kész, húzd le a tűzről, hidegen és melegen is kínálhatod. Amennyiben túl savanykásnak találod, rakj még hozzá ízlés szerinti cukrot.

Még több recept