20 perces, nyári meggyleves: ha így sűríted, még finomabb lesz
A nyár kedvence a savanykás meggyleves. Tejszínnel sokkal selymesebb.

20 perces, nyári meggyleves: ha így sűríted, még finomabb lesz
Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Csodát tesz a kiszáradt bőrrel, ha naponta ezt iszod: pillanatok alatt felfrissülsz tőle »

6 híres nő, aki az életben sokkal szebb, mint a retusált címlapokon »

Nőies, csábító illatok a téli szezonra: parfümkörkép újdonságokkal »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Még mindig összefut a nyál a szádban, ha a nagyi meggylevesére gondolsz, amit oly sokszor főzött a vakáció alatt? Ez méltó vetélytársa lehet. Ha liszt helyett pudingporral habarod be, még finomabb lesz. Tálalás előtt hűtsd be, majd díszítsd tejszínhabbal, mentával vagy citromfűvel.

Nyári meggyleves receptje

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg meggy
  • 2.5 dl tejszín
  • 2 evőkanál vaníliás puding
  • 5 szem szegfűszeg
  • 4 evőkanál cukor
  • 0.5 rúd fahéj
  • 1 csipet só
  • víz
Recept idők

Elkészítés:

A meggyet mosd meg, magozd ki, és rakd egy lábosba. Öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Rakd hozzá a szegfűszeget, a fahéjat, a sót, a cukrot, és főzd körülbelül nyolc-tíz percig. Ha szeretnéd, egy részét le is turmixolhatod.

Egy tálban keverd simára a tejszínt és a pudingport. Kanalazz hozzá a főzőléből, és csorgasd a levesbe. Közben folyamatosan kavard, majd főzd össze pár perc alatt. Ha kész, húzd le a tűzről, hidegen és melegen is kínálhatod. Amennyiben túl savanykásnak találod, rakj még hozzá ízlés szerinti cukrot.
 

Ezt is szeretjük