20 perces, nyári meggyleves: ha így sűríted, még finomabb lesz
A nyár kedvence a savanykás meggyleves. Tejszínnel sokkal selymesebb.

20 perces, nyári meggyleves: ha így sűríted, még finomabb lesz
beauty and style
Top olvasott cikkek

Még mindig összefut a nyál a szádban, ha a nagyi meggylevesére gondolsz, amit oly sokszor főzött a vakáció alatt? Ez méltó vetélytársa lehet. Ha liszt helyett pudingporral habarod be, még finomabb lesz. Tálalás előtt hűtsd be, majd díszítsd tejszínhabbal, mentával vagy citromfűvel.

Nyári meggyleves receptje

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg meggy
  • 2.5 dl tejszín
  • 2 evőkanál vaníliás puding
  • 5 szem szegfűszeg
  • 4 evőkanál cukor
  • 0.5 rúd fahéj
  • 1 csipet
  • víz
Recept idők

Elkészítés:

A meggyet mosd meg, magozd ki, és rakd egy lábosba. Öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Rakd hozzá a szegfűszeget, a fahéjat, a sót, a cukrot, és főzd körülbelül nyolc-tíz percig. Ha szeretnéd, egy részét le is turmixolhatod.

Egy tálban keverd simára a tejszínt és a pudingport. Kanalazz hozzá a főzőléből, és csorgasd a levesbe. Közben folyamatosan kavard, majd főzd össze pár perc alatt. Ha kész, húzd le a tűzről, hidegen és melegen is kínálhatod. Amennyiben túl savanykásnak találod, rakj még hozzá ízlés szerinti cukrot.
 

Ezt is szeretjük