4 fincsi bögrés süti
Használd ki a nyár utolsó hónapját, és egyél sok gyümölcsös finomságot, mert igazán csak friss gyümölcsből elkészítve jók! Ehhez nyújtunk most segítséget neked!
Szőlős muffin
Hozzávalók:
- 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 6 dkg liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 2 evőkanál margarin
- 2 evőkanál cukor
- 2 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 1,5 dl fölözött tej
- 15 dkg kis szemű szőlő
A sütőt forróra melegítsd fel, körülbelül 200 fokra, a muffinformák alját olajjal kend ki. A lisztet a sütőporral és a fűszerekkel keverd össze. Külön edényben keverd ki a tojást a tejjel, az olvasztott vajjal és a cukorral, illetve a szőlővel.
Lazán, villával forgasd össze a masszát, amíg teljesen át nem nedvesedik. A tésztamasszát kanalazd a formákba, kétharmad részig, mert megnő sütés közben. 25-30 perc alatt sül készre.
Meggyes-mákos muffin
Hozzávalók:
-
10 dkg vaj
-
2 dl tejföl
-
2 tojás
-
1 csomag vaníliás cukor
-
28 dkg liszt
-
1 csomag sütőpor
-
1 teáskanál szódabikarbóna
-
1 csipet só
-
20 dkg barnacukor
-
4 evőkanál mák
-
14 dkg meggy
Egy edényben keverd habosra a vajat a cukorral, add hozzá a tojásokat, a tejfölt, a vaníliás cukrot. Egy másik edényben keverd össze a lisztet a sütőporral, szódabikarbónával, sóval, őrölt mákkal. Óvatosan adagold a vajas keverékhez, majd ha jól összekeveredett, tedd bele a kimagozott meggyet is. A muffin sütőformát vajazd és lisztezd ki alaposan, és háromnegyedig töltsd meg a masszával. Forró, körülbelül 160-170 fokos sütőben süsd 25-30 percig.
Szilvás-túrós muffin
Hozzávalók:
-
38 dkg liszt
-
1 csomag sütőpor
-
fél teáskanál szódabikarbóna
-
18 dkg vaj
-
18 dkg cukor
-
3 tojás
-
1 csipet só
-
1 csomag vaníliás cukor
-
25 dkg túró
-
fél dl rum
-
1,5 dl ásványvíz
-
35 dkg magozott szilva
-
vaj a forma kikenéséhez
A hozzávalókat konyhai robotgéppel keverd össze, és legvégül a szilvát add a keverékhez. Töltsd muffinsütőbe a tésztát, és előmelegített sütőben 180 fokon 40 perc alatt süsd készre a muffinokat. A sütési idő utolsó 15 percében egészen kicsire kell venni a lángot, hogy a muffinok belseje is jól átsüljön anélkül, hogy a külsejük megégne.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Almás muffin
Hozzávalók:
-
2 alma meghámozva, kis kockákra vágva
-
26 dkg liszt
-
2 teáskanál sütőpor
-
fél teáskanál szódabikarbóna
-
1 teáskanál fahéj
-
1 csomag vaníliás cukor
-
8 dkg durvára aprított mandula
-
1 tojás
-
1 dl olaj
-
3 dl zsíros tej
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A száraz hozzávalókat egy tálban keverd össze, add hozzá az almát. Egy másik tálban keverd ki a folyékony hozzávalókat, majd a két tál tartalmát egyesítsd, és fakanállal gyorsan keverd össze, de ügyelj arra, hogy nem szabad túl sokáig keverni. Kanalazd papírkosárkával bélelt muffintepsibe, és irány az előmelegített sütő. 25 perc alatt kész is van.
OLVASD EL EZT IS!
- muffin
- sütemény
20 perces, mézédes muffinok
- gyümölcs
- muffin
5 hipergyors gyümölcsös muffin
- muffin
- mák