Nutellával töltött amerikai palacsinta: lehetetlen nemet mondani rá
A Nutellával töltött palacsinta igazi édes csábítás. Ezzel bárkit levehetsz a lábáról.

nutellaval-toltott-amerikai-palacsinta
Ez is érdekelhet

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

beauty and style

Dúsabbá és selymesebbé varázsolja a hajat a cassiapor: újjászületnek tőle a tincsek »

Halványítják a makacs foltokat, segítik a bőrmegújulást: hatékony krémek pigmentfoltok ellen »

A 71 éves Twiggy ma is bomba formában van: egyszerű szépségtitkait bárki követheti »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A nutellás palacsinta mennyei finomság. Fokoznád az élvezetet? Rejtsd a mogyorókrémet két tészta közé. Bár kicsit több vele a munka, hidd el, megéri! Fontos, hogy a megszokott palacsintatésztánál sűrűbb legyen a massza, különben nagyobb eséllyel folyik ki belőle a Nutella. Mivel amerikai palacsinta az alap, ne felejts bele sütőport tenni, attól lesz ducibb. 

Nutellával töltött amerikai palacsinta

Hozzávalók:

  • 22 dkg liszt
  • 12 evőkanál Nutella
  • 2.5 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
  • vaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A sütőpapírra rakj evőkanálnyi halmokat Nutellából, majd kicsit kend el, hogy korongokat kapj. Tedd a hűtőbe, és hagyd megdermedni. Ez legalább fél-egy óra. A palacsintához a lisztet szórd egy tálba, keverd hozzá a sót, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, add hozzá a tojást és a tejet, majd habverővel dolgozd össze. Akkor jó, ha a tészta sűrű és sima. 
 

Kevés vajat olvassz meg egy palacsintasütőben. Kanalazz bele két evőkanálnyi masszát, majd rakd rá a megdermedt Nutellát, és fedd be palacsintatésztával. Süsd mindkét oldalát aranybarnára, a fordításnál légy óvatos, nehogy kifolyjon a töltelék! Ha még édesebben ennéd, leöntheted juharsziruppal, vagy megszórhatod porcukorral. 

Ezt is szeretni fogod! A palacsinta lehet túrógombócízű is. Külön jó benne, hogy alig van a masszában liszt. 

Ezt is szeretjük