Megunhatatlan nutellás gombóc
Ezt meg kell kóstolnod
Ha nem tudsz betelni a mogyorókrémmel, akkor a nutellás gombócokat is egy helyben felfalod.

Ez is érdekelhet

Családi üdülőparadicsom, ahol a kicsik és a nagyok is jól érzik magukat (x)

Hogyan hasznosul pontosan a kalcium? Ez a vitamin elengedhetetlen hozzá (x)

Sztárokkal teli luxushajó indul Szegeden: igazi álomvilágba csöppenhetsz (x)

Ez a mézes csoki újrafogalmazza a csokoládét: édesség helyett próbáld ki ezt! (x)

Megújul a városligeti Gyermeknap: új helyszínek és programok várnak (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

Hamarosan újra DM gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban: Ezt a bulit nem érdemes kihagyni! (x)

beauty and style

Emily Ratajkowski még a 80-as évek divatját is szexivé tudja tenni: őrület, milyen ruhákat visel »

Ettől leolvad a zsír: 30 perces kardió torna, ami felpörget, feszesít és erősít »

A kosztümnél izgalmasabbat mutatunk: az örömanya nem csak egyszínű ruhában lehet visszafogottan elegáns »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A nutella önmagában, kenyérre kenve és sütiben is ellenállhatatlan, hát még gombócba töltve. Egyszerűen nem lehet abbahagyni. Virág Kata nutellásgombóc-receptjét sokan elkérik majd tőled.

Nutellás gombóc

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 1 kg burgonya
  • 35 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • nutella
  • porcukor a szóráshoz
  • 1 evőkanál vaj
  • zsemlemorzsa
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, mosd meg, vágd kockákra, és főzd meg. Ha puha, csepegtesd le, és törd meg. Majd a liszttel, a vajjal, a sóval gyúrd össze, és egy lisztezett deszkán nyújtsd körülbelül 5 milliméter vastagságúra. Vágj 6x6 centis négyzeteket, mindegyiket töltsd meg egy kis teáskanál nutellával, és óvatosan formázz belőlük gombócokat. Vigyázz arra, hogy a tészta a nutellát teljesen beborítsa, különben kifolyik belőle.

Tégy fel vizet forrni, ha lobog, rakd bele a gombócokat. Várd meg, amíg feljönnek a felszínre, és még további öt-hét percig főzd őket. Kevés vajon pirítsd meg a zsemlemorzsát, és forgasd meg benne a lecsepegtetett gombócokat. Szedd őket egy tálba, szórd meg porcukorral, és még forrón tálald.

Ezt is szeretjük