Mennyei nutellás csokis keksz

Ezt feltétlenül ki kell próbálnod

A nutellás csokis keksz minden édességfüggő vágyát kielégíti, és még nem is kell rá sokat várni.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Gondoltad volna, hogy az ellenállhatatlan csokis kekszet is tovább fokozhatod? Próbáld ki nutellával! Ezt az édességet a ropogós külső és a puha, kissé folyós belső még különlegesebbé teszi. Abban biztos lehetsz, hogy a nutellás csokis kekszből egy adag pillanatok alatt elfogy.

Nutellás csokis keksz

Hozzávalók 20 darabhoz

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 22 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg nutella
  • 12 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 1 zacskó sütőpor
  • 0.5 teáskanál só
Recept idők

Elkészítés:

Tedd egy nagy tálba a vajat, majd a cukorral és a vaníliás cukorral keverd habosra. Dolgozd hozzá az egész tojást, a tojássárgáját és a nutella felét. Egy másik tálban a lisztet vegyítsd a sütőporral és a sóval, majd óvatosan forgasd a tojásos keverékhez. Végül mehet hozzá a feldarabolt étcsoki és a megmaradt nutella is. Addig keverd, amíg a massza homogén nem lesz.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. A tésztából formázz golyókat, és tedd őket egymástól nagyobb távolságra, mert sülés közben még nőnek. Süsd a kekszeket előmelegített sütőben 180 fokon tíz percig, majd a tepsiben hagyd hűlni. Közben kissé megkeményednek. Ha a kekszek langyosak, szedd ki őket egy kés segítségével.

15893237 471b0520b8d3e6477e2804e0a2f475c4 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük