Mennyei nutellás csokis keksz
A nutellás csokis keksz minden édességfüggő vágyát kielégíti, és még nem is kell rá sokat várni.
Gondoltad volna, hogy az ellenállhatatlan csokis kekszet is tovább fokozhatod? Próbáld ki nutellával! Ezt az édességet a ropogós külső és a puha, kissé folyós belső még különlegesebbé teszi. Abban biztos lehetsz, hogy a nutellás csokis kekszből egy adag pillanatok alatt elfogy.
Nutellás csokis keksz
Hozzávalók 20 darabhoz
- 30 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 22 dkg étcsokoládé
- 15 dkg nutella
- 12 dkg vaj
- 1 tojás
- 1 tojássárgája
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 1 zacskó sütőpor
- 0.5 teáskanál só
Elkészítés:
Tedd egy nagy tálba a vajat, majd a cukorral és a vaníliás cukorral keverd habosra. Dolgozd hozzá az egész tojást, a tojássárgáját és a nutella felét. Egy másik tálban a lisztet vegyítsd a sütőporral és a sóval, majd óvatosan forgasd a tojásos keverékhez. Végül mehet hozzá a feldarabolt étcsoki és a megmaradt nutella is. Addig keverd, amíg a massza homogén nem lesz.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. A tésztából formázz golyókat, és tedd őket egymástól nagyobb távolságra, mert sülés közben még nőnek. Süsd a kekszeket előmelegített sütőben 180 fokon tíz percig, majd a tepsiben hagyd hűlni. Közben kissé megkeményednek. Ha a kekszek langyosak, szedd ki őket egy kés segítségével.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció